SON DAKİKA
Hava Durumu

Gri pasaport oyununu Vali Canbolat bozdu!

Alpaslan YILDIZ Bursa günlerdir Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ve Bursa

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gri pasaport oyununu Vali Canbolat bozdu!
Alpaslan YILDIZ
Bursa günlerdir Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ve Bursa Medya Derneği işbirliği ile imza atılan gri pasaport skandalını konuşuyor. “Anadolu’dan Balkanlara Uluslararası Kültür Köprüsü” adı organizasyonla Balkan turu düzenleyen iki derneğin gri pasaport oyununu, Bursa Valisi Yakup Canbolat bozdu. Gri pasaportlar iptal edilince, her iki dernek programı iptal etti. Organizasyonu düzenleyen ekip, skandalı yazanlara hakaret ederek, rezilliğin üstüne örtmeye çalışıyor.
Genel merkezi Bursa’da olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Bursa Medya Derneği işbirliğinde “Anadolu’dan Balkanlara Uluslararası Kültür Köprüsü” gezisi için 37 kişiye çıkartılan ’Hizmet Pasaportu’ Bursa Valiliği tarafından katılımcıların gazeteci olmadıkları tespit edilmesiyle iptal edildi. ASGD Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim Erdoğan, ASGD Genel Başkan Vekili Yüksel Baysal ve ASGD Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydoğdu tarafından 3-9 Temmuz tarihleri arasındaki Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya ve Kosova gezisinde pasaport sorunu ortaya çıktı. Üyeler, geçişlerinde vize sorunu yaşamamak için Bursa Valiliğinden Hizmet Pasaportu talebinde bulundu. Valilik, 39 gazeteci için vizesiz geçiş sağlayan Hizmet Pasaportu talebini uygun buldu.



 
VALİ CANPOLAT TEZGÂHI BOZDU
ASGD tarafından gönderilen listedekilerin gazeteci olmadığı yönündeki ihbarı inceleyen Vali Yakup Canbolat, derhal inceleme başlattı ve soruşturma sonunda 39 kişiden sadece 2’sinin gazeteci olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine gazeteci olmayan 37 kişinin pasaportu Vali Canbolat’ın talimatıyla iptal edildi. Gazeteci olmayan kişilere ’Hizmet Pasaportu’ çıkartılmasıyla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.
NEREDEN TUTSAN ELİNDE KALIYOR
Gazeteci meslek örgütü olan ASGD’nin üst yönetiminin karıştığı skandalın ardından Genel Başkan İbrahim Erdoğan, iddiaları reddetti ancak geziyi de iptal etti. Organizasyonun turistik amaçlı olmadığını savunan Erdoğan’ı, dün Genel Başkan Vekili Yüksel Baysal kaleme aldığı makale ile adeta yalanladı. Baysal yazısının ilgili bölümünde “Bir, gezi turistik amaçlı mıydı? Evet, bir yerleri görme, deneyim edinme, gezme anlamında bütün diğer geziler gibi turistikti” ifadelerini kullandı.


SOSYAL MEDYADA BALKAN TURU REKLAMI
ASGD Genel Başkanı ile vekilinin kültürel tur ve önemli sosyal sorumluluk projesi olarak yutturmaya kalktıkları organizasyonun ne olduğu aslında hemen yanlarında ASGD Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydoğdu’nun sosyal medyadaki tanıtımlarından ortaya çıkıyor. Lüks bir otobüs fotoğrafının yer aldığı paylaşımda, “1500 TL’ye baştanbaşa Balkan turumuza 10 kişilik kontenjan eklenmiştir. Lüks ve keyifli bir seyahat sizleri bekliyor” diyerek, organizasyonun amacını da ortaya koyuyor.


ELEŞTİRENLERE HAKARET
ASGD Genel Başkan Vekili Yüksel Baysal ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydoğdu, gri pasaport skandalının ortaya çıkması üzerine bu konuyu yazan ve eleştirenlere hararet dolu sözler kullanarak, yaşananların üzerini kapatmaya kalkıyor. Oysa geziye Yüksel Baysal eşiyle, İbrahim Erdoğan eşiyle, Ömer Aydoğdu eşi ve oğluyla ki oğlu 7 yaşında ve dansçı olarak gösterilerek katılıyor. Gerçekleri saptırmak için büyük gayret gösteren Yüksel Baysal, Yıldırım Belediyesi ile hiçbir ilgisi olmayan folklor ekibini bakın nasıl lanse ediyor yazısında, “Özellikle festivalde gösteri yapması için halk oyunları ekibi istediler. Yıldırım Belediyesi 15 kişilik Erguvan ekibi oluşturulan heyetin içindeydi.”
KAMU ZARARI YOKMUŞ!
Suçüstü yakalanmanın verdiği telaşla bir de meslek dersi veren Baysal, kamu zararı var mı yok mu onun sorgulanması gerektiğini öne sürüp, kamu zararı olmadığını iddia ediyor. Bir bardak su da fırtına kopartıldığını iddia eden Yüksel, kendilerini eleştirenlere her zaman ki üslubu ile hakaretler yağdırmayı ihmal etmiyor. İşte Baysal’ın o hakaret dolu satırları; “Tasması başkalarına bağlı bazılarını bir kenara koyuyorum. Onlara “Şunu ısır” dedikleri için yapıyorlar. Önemsiz… Ancak, kişisel hırslarını, kinlerini biriktirip, sanki bir açık yakalamışlar gibi medyanın sorunlarını iyi kötü dile getiren bir derneğe yüklenmek hangi mantıkla açıklanabilir? İktidara, güçlü isimlere muhalefet edemeyen korkaklar, ASGD’ye aslan kesildiler. İhbarcılar, jurnalciler, tasmalılar birleşti, üzerine ölü toprağı serilen meslek adına iyi kötü-doğru yanlış bir şeyler yapmaya çalışanlara yaylım ateşi açtılar. Topunuz gelseniz kaç yazarsınız?”
YAKIN DOSTUNU DEŞİFRE ETTİ
Baysal, kendini kurtarmak için ve skandalın üzerini örterek sıradan bir şeymiş gibi göstermek için yakın dostu Sınav Okulları Sahibi Gıyasettin Bingöl’ü Nilüfer Belediyesi üzerinden gri pasaport çıkararak okulların yurtdışı gezilerini bu pasaportlarla yaptığını da ortaya çıkardı. Baysal bir anlamda kendini kurtarmak için yakın dostu Bingöl’ü ihbar etti böylece. Aynı yazıda Mudanya Belediyesi’nin folklor ekibinin de bu ay gri pasaportla yurtdışına gönderildiğini söylüyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.