SON DAKİKA
Hava Durumu

'Güçlerinizi birleştirin'

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ticaret ve üretim anlayışının bütün dünyada büyük bir değişim

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2013 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2013 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ticaret ve üretim anlayışının bütün dünyada büyük bir değişim gösterdiğini ve Türkiye’deki esnaf ve sanatkârların bu değişime ayak uydurulması gerektiğini söyledi.



Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin önceki gün yapılan 2012 yılı Mali Kongresine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, esnaf ve sanatkârların ülke ekonomisinde paylarının çok büyük olduğunu söyledi.
Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaret Kooperatifleri Marmara Bölge Başkanı Bahri Şarlı ile esnaf odaları başkanları ve kooperatif üyelerinin katıldığı mali genel kurulda açılış konuşmasını Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Avcı yaptı. Avcı TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in kooperatiflerinin plasmanlarının arttırılması da dâhil her konuda kendilerine büyük destekler verdiğini belirterek teşekkür etti.
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaret Kooperatifleri Marmara Bölge Başkanı Bahri Şarlı ve BESOB Başkanı Arif Tak’ta yaptıkları konuşmalarda esnaf ve sanatkârlar olarak yaşadıkları sıkıntıları anlatıp bu sıkıntıların çözümü noktasında Milletvekili Hüseyin Şahin’den büyük destek gördüklerinin altını çizdiler.
"HIZLI DEĞİŞİM YAŞANIYOR”
Genel Kurul’da son olarak kürsüye çıkan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dünyada ticaret ve üretimin hızla değiştiğini söyledi. Hüseyin Şahin küresel şirketlerin ekonomideki payının her geçen gün arttığını belirterek, “Bu değişime direnemeyiz. Bugünkü dünya düzeninde eski anlayışlar ile ticaret ve üretim yapmaya devam edemeyiz. Şimdi güçlerimizi birleştirerek dünya üzerinde söz sahibi olmak zamanıdır” dedi.
Konuşmasında mevcut esnaf modelini bir adım daha öteye götürmek için uğraş verdiklerini vurgulayan Hüseyin Şahin Hz. Mevlana’nın, “Dün dünde kaldı cancağzım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözünü hatırlatarak şunları söyledi; “Burada 10 yıllık iktidarımızda, ‘şunu yaptık bunu yaptık’ diye anlatmayacağım. Bugün gelecekte ne yapmamız gerektiğini konuşacağız. AK Parti’ye verdiğiniz destekle Türkiye’ye siyasi istikrar geldi. Bizde bu destek ile öncelikle ülkemizde demokrasinin yerleşmesi için mücadele verdik. Demokrasiyi vesayet altından kurtarmak için canla başla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu ülke rahmetli Adnan Menderes’i 50 senedir unutmadı. Bugün aynı mücadeleyi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül veriyor. AK Parti kadroları olarak hepimiz bu mücadelenin içindeyiz. Türk halkının büyük bölümü de bu mücadelemizde bize destek veriyor”.
“HEDEFİMİZ BÜYÜK”
Türkiye Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yılı olan 2023’e 10 yıl kaldığını söyleyen Hüseyin Şahin, Başbakan Erdoğan’ın 10 yıl sonrası için Türkiye’nin önüne önemli hedefler koyduğunu belirterek, “Öncelikle ileri demokrasi ve güçlü ekonomi hedefimiz var. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak için hep birlikte daha çok çalışmak, yeniliklere ayak uydurmak zorundayız” diye konuştu.
Milletvekili Hüseyin Şahin AK Parti iktidarında esnaf ve sanatkârların dünyadaki değişime daha kolay ayak uydurabilmesi için bir takım destekler verdiklerini söyledi. Milletvekili Şahin; KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansları kanalı ile farklı alanlarda esnaf ve sanatkârlara tamamı veya bir kısmı geri ödemesiz; yatırım, tanıtım ve istihdam destekleri verildiğini de belirtti. Bu desteklerden gerekli koşulları yerine getiren herkesin rahatlıkla yararlanabileceğini belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bunlara ek olarak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaret Kooperatiflerinin plasmanlarını her yıl düzenli olarak artırarak sizlere desteğe devam ediyoruz. Düşük faizli uzun vadeli bu krediler sizlerin işlerinizi geliştirmenize katkı yapıyor” dedi.
“GÜÇLERİNİZİ BİRLEŞTİRİN”
Hüseyin Şahin konuşmasında küresel rekabette bir adım öne geçmenin en temel koşulunun aynı iş kolunda faaliyet gösterenlerin bir araya gelerek daha ucuza mal etmeleri, daha güçlü bir sermaye yapısına ulaşmaları ve pazarlarını büyütmeleri olduğunu da belirterek, “İşte bunu başardığımız zaman bir adım öne çıkacağız. AK Parti iktidarı olarak bu konuda size destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.