SON DAKİKA
Hava Durumu

GÜMÇED'ten ağaç katliamına tepki

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2011 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2011 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
GÜMÇED'ten ağaç katliamına tepki
Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Ahmetbey Köy'de bulunan şehitlik mevkiindeki ormanlık arazide 500'den fazla çam ağacının kesilmesine çevrecilerden sert tepki geldi.
Osmangazi ilçesine bağlı Ahmetbey Köy'de güreş alanı yapılmak üzere 70 dönümlük ormanlık arazi üzerindeki 500'den fazla çam ağacını kesmesine sert tepki gösteren Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Genel Başkanı Adnan Önürmen, "Yetkililer bu katliamın hesabını nasıl verecekler. Ortalama 80 yaşındaki çam ağaçlarını kesmek insanlıkla, Queenbet sporla, kültürle, birlik ve beraberlikle bağdaştırılamaz" dedi.
Ahmetbey Köy de önümüzdeki yıl düzenlenmesi planlanan "Ahmetbey Köy İncir Festivali" hazırlıkları kapsamında düşünülen güreş alanı için çam ağaçlarının sessiz sedasız kesildiğini öne süren Önürmen, "Festivaller doğayla ve halkla iç içe olursa anlamlıdır. Yüzlerce verimli çam ağacının kesildiği bir yerde yapılacak olan festivale şimdiden gölge düşmüştür. Festivallerin amacına ters bir şekilde yapılan bu katliamı kınıyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.