SON DAKİKA
Hava Durumu

Günler öncesinden duyurduk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bugün istifa etmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Günler öncesinden duyurduk!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bugün istifa etmesi bekleniyor. Altepe’nin istifa edeceğini günler öncesinden Bursa Şehir Gazetesi duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metal yorgunluğu sözleriyle kıvılcımı yakılan ve Sırbistan dönüşü ismini vererek istifa etmesini istediği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, heyette olmasına rağmen son gün Erdoğan’ın Sırbistan gezisi heyetinden çıkarılmıştı.

BOSNA’DA BEKLEDİ AMA…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aliya İzzetbegoviç’i anma törenleri için Bosna Hersek ziyareti programını fırsat bilen Recep Altepe, Bosna Hersek’e gitti ancak Erdoğan ziyareti iptal edince amacına ulaşamadı.

ERDOĞAN ÖNCE “SORUNLU” DEDİ…

Sırbistan dönüşü gazetecilere Ankara ve Balıkesir dışında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de sorunlu olduğunu söyleyerek istifa etmesini isteyen Erdoğan’ın açıklamalarına rağmen Altepe, umursamaz bir tutum sergiledi. Konuyla ilgili kamuoyunun beklentilerine rağmen ağzını açmayan Altepe, katıldığı törenlerden birinde halkın desteği ile göreve geldiğini ve destek sürdükçe hizmet edeceğini söyleyerek direneceğine yönelik imada bulundu. Ankara’da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na da katılmayan Altepe, ertesi gün istifası istenen isimlerden biri olan ve birlikte hareket ettikleri ifade edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’la buluşarak Marmara Belediyeler Birliği toplantısına katıldı.

POLONYA DÖNÜŞÜ SERT SÖZLER

İstifaları istenmesine rağmen bir türlü bu adımı atmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere bir açıklama daha yaptı. Sert sözler sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifaların istendiğini duyurdu. Başkanların “Yetkili kurullarım madem böyle bir karar vermişler, bende istifamı veririm” demesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ya direnirlerse sorusuna ise oldukça sert bir yanıt vererek, “Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesinde gereği ne ise yapılır” dedi.

ERDOĞAN: “3 BAŞKAN İSTİFASINI VERECEK”

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile yaptığı ortak basın toplantısında bir kez daha başkanların durumuyla ilgili konuşan Erdoğan, "Şu an itibarıyla üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır. Çünkü yetkili kurullarımız, bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu noktada varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik ve ona göre de burada böyle bir adımın atılmasının gereğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir sıradan hareket de değildir. Bu bir davadır. Dolayısıyla bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu sistemin nasıl çalıştığını aslında çok iyi bilirler. Çok iyi bildiklerine göre de onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik. Ben, Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu Genel Başkan Yardımcım." dedi.

MECLİSTE DE GÜNDEM ALTEPE

Öte yandan dün toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de gündem Altepe’den istenen istifa oldu.  CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, “İstifası istenen belediye başkanlarının görevi kötüye kullanmaları, yolsuzlukları yok ise, terör örgütüne üyelikleri yok ise istifaları neden istenmektedir. 15 Temmuz’da demokrasiye darbe girişimi olmuştur. Ancak asıl darbe şu anda yapılmaktadır. Bunun ceremesini de Türk milleti çekecektir” dedi. MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili ise, “Cumhurbaşkanı, 'Kesin istifa etmeleri lazım' diyor. Demokrasi gereği seçim ile gelen seçim ile gitmelidir. Buna normal şartlarda evet diyoruz. Ancak Türkiye bir darbe geçirmiştir. OHAL durumunda bizim bilgimiz olmadan böyle bir girişimde bulunulmaktadır. Farklı bilgiler var ise, bundan dolayı yapılıyorsa diyeceğim bir şey olmaz. Ama sonucun bir an önce gerçekleşmesi ve Bursa’nın önünün açılması gerekiyor” dedi.

ARTIK TOP ALTEPE’DE

Bugün Bosna Hersek’ten Bursa’ya dönecek olan Recep Altepe’nin istifasını vereceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek istemesine rağmen bir türlü randevu alamayan Altepe’nin istifa dilekçesini vermesi bekleniyor.
(Fetih BAĞCI)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.