SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan Bursa arası kapkaç hattı kurmuşlar

BURSA'DA 310 BİN LİRALIK KAPKAÇ OLAYININ GÜRCİSTAN ASILLI ZANLISI ADLİYEYE SEVKEDİLDİ. POLİSİN AMANSIZ TAKİBİ SONRASI GÖZALTINA ALINAN ZANLININ İFADESİ GÜRCİSTAN-İSTANBUL-BURSA ARASINDA ÇALIŞAN KAPKAÇ ÇETESİNİ ORTAYA ÇIKARDI. GÜRCİSTAN'DAN SIRF KAP KAÇ YAPMAK İÇİN 1511 KİLOMETRE YOL GELİP ÖNCE İSTANBUL'A ARDINDAN DA BURSA'YA GEÇEN ÇETE İLK İŞLERİNDE YAKAYI ELE VERDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2017 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2017 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gürcistan Bursa arası kapkaç hattı kurmuşlar
Bursa'da 310 bin liralık kapkaç olayının Gürcistan asıllı zanlısı adliyeye sevk edildi. Polisin amansız takibi sonrası gözaltına alınan zanlının ifadesi Gürcistan-İstanbul-Bursa arasında çalışan kapkaç çetesini ortaya çıkardı.
Gürcistan'dan sırf kap kaç yapmak için 1511 kilometre yol gelip önce İstanbul'a ardından da Bursa'ya geçen çete ilk işlerinde yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre Olay, Yıldırım'ın Davutdede Mahallesi'nde meydana geldi. Bir reklam şirketinde çalışan Havva K. isimli muhasebeci bayanın, bankadan çektiği 310 bin TL’yi şirkete götürmek üzere aracına yöneldiği sırada, arkasından gelen 3 kişi elinde bulunan çantayı alarak kaçtı. Kimliği belirsiz zanlılar kaçtıkları otomobili Kurtuluş Caddesi'ndeki bir ara sokakta ateşe verip kaçış planlarına taksi ile devam etti.
Olayın ardından alarma geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri şehrin bir çok yerinde tertip aldı. Şahısların olay yerinden kaçtıkları otomobil her yerde aranırken, Kurtuluş caddesinde bir kişinin beyaz renkli bir otomobili yakmaya çalıştığı ihbarı gelince polis o bölgeye yöneldi. Otomobilin zanlılar tarafından yakıldığını tespit eden Gasp Büro ekipleri bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyince çete üyelerinden birinin taksiye bindiğini diğer ikisinin ise ara sokağa girip kaçtıklarını belirledi. Taksinin bağlı olduğu duraktan "Yabancı uyruklu ve telaşlı yolcu alan oldu mu?" şeklinde anons ettiren polis, Gemlik istikametine seyreden bir taksi sürücüsünün "Ben varım" şeklinde cevap vermesi üzerine taksi plakasını tespit etti. Yol üzerinde tertip alan polisler yola kapan kurup taksiyi Orhangazi ilçesi Yeniköy kavşağında durdurdu. Araç içerisinde bulunan Gürcistan asıllı R.J. (39) gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada ele geçirilen çantadan 300 bin lira ve tabanca görünümlü çakmak çıktı.
Zanlının ifadeleri doğrultusunda harekete geçen Bursa Asayiş Müdürlüğü Gap Büro ekipleri Gürcistan - İstanbul - Bursa arasındaki gasp çetesini ortaya çıkardı. Zanlıların Gürcitan'dan 1218 kilometre yol gelip önce İstanbul'a geldiklerini belirleyen Bursa polisi daha sonra buradan kiraladıkları özel otomobille 290 kilometre daha giderek Bursa'ya geçtiklerini tespit etti. Yakalanıp adliyeye sevkedilen Gürcistan uyruklu R.J'nin Türkiye'de daha önce herhangi bir olaya karışmadığı ilk işinde yakalandığı belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.