SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürsu Belediyesi'nde paralar suyunu çekti

Maaşlarını gününde alamamaktan yakınan ve Gürsu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nü arayan sözleşmeli büro elemanları “paramız kalmadı

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gürsu Belediyesi'nde paralar suyunu çekti
Maaşlarını gününde alamamaktan yakınan ve Gürsu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nü arayan sözleşmeli büro elemanları “paramız kalmadı, ödeme yapamıyoruz” yanıtıyla karşılaştı.

Gürsu Belediyesi’nde sözleşmeli büro elemanı olarak görev yapan 150 kişi aylardır maaşlarını gününde alamamaktan şikâyetçi. Taşeron firma kanalıyla belediye bünyesinde görev alan temizlik ve bakım birimi çalışanlarının ise böyle bir sıkıntı yaşamadığı gözleniyor. Maaşlarının ödenmesi konusunda Mali Hizmetler Müdürlüğü’nü arayan büro çalışanları, “Paramız bitti, ödeme yapamıyoruz” yanıtıyla karşılaştığını söylüyor.

Sorununu Şehir Gazetesi ile paylaşan bir büro çalışanı şunları aktardı: “Belediyede 2 farklı taşeron firmanın elemanları çalışıyor, temizlik personeli olarak çalışan 50 kişilik ekip her ay maaşını düzenli ve tam alıyorken; büro hizmetlerinde çalışan 150 kişilik ekibimiz her ay maaşımızı 1 hafta- 10 gün gecikmeyle alıyoruz. Sanırım belediye temizlik, çevre düzeni gibi halkın gözü önünde gerçekleştirilen ve aksadığı anda göze çarpacak bu hizmetlerden taviz vermek istemiyor. Bizim çalıştığımız büro kısmında ise veri girilmesi, dosya işlenmesi, tutanak incelenmesi gibi perde arkasındaki işleri yapıyoruz. Yaptığımız iş önemli ama halkın görüp anlayacağı bir uygulama olmadığından, belediyenin bize karşı yükümlülüğünü yerine getirmediğine inanıyoruz.”

“PARAMIZ BİTTİ, ÖDEME YAPAMIYORUZ”

Aylardır maaşlarını zamanında alamamanın mağduriyetini yaşayan sözleşmeli büro personeli Gürsu belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü ile görüşüp bir çözüm yolu arayışına girişti. Ancak personelin yetkililerden aldığı yanıt, sıkıntıyı çözmekten çok, “başınızın çaresine bakın” der nitelikteydi. Müdürlükten, “Paramız bitti, maaşları ödeyemiyoruz” şeklinde yanıt alan büro personelleri bu ayki gecikmenin uzamasından ve gelecek aylarda sıkıntının büyümesinden endişe ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.