SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürsu Belediyesi'nden bir ilk

Türkiye'de ilk defa bir belediye başkanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu otizmli çocuğa bıraktı. Türkiye'de bir çok beled

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gürsu Belediyesi'nden bir ilk
Türkiye'de ilk defa bir belediye başkanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu otizmli çocuğa bıraktı.
Türkiye'de bir çok belediye başkanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu çocuklara devrederken, Bursa'da ise bir ilk yaşandı. Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, başkanlık koltuğunu otizmli Doğukan Topcan’a bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan Topcan, otizmlilerin sıkıntılarını dile getirdi. Toplumda dışlanmak istemediklerini ifade eden Topcan, Yıldız'a teşekkür etti. Daha sonra Fatih Özgür, Zeyd Tokaki ve Muhammed Ali Saral, 23 Nisan ve otizmle ilgili şiirler okudu.
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a anlamlı desteğinden dolayı teşekkür eden Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Canan Cihan Kılıç, “23 Nisan’da hep sağlıklı çocuklar koltuklara oturuyor. Bugün dünya otizm farkındalık ayı sebebiyle başkanımız bir değişiklik yaparak, çocuklarımızdan Doğukan’a koltuğunu bıraktı. Doğan gibi her 68 çocuktan biri otizmli doğuyor. Eğer otizmli doğan çocuklarımızın erken tedavi süresini kaçırırsak, yaşıtlarını yakalayamayan, istihdama giremeyen yetişkinler oluyorlar” dedi.
Yıldız ise "Otizmli çocuklarımıza karşı farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düşündük. Çok da mutlu olduklarını düşünüyoruz. Koltuğumuzu bugün otizmli çocuklarımıza bıraktık. Onların istek ve şikayetlerinin notlarını aldık. Onları da bir şekilde aramıza kazandırmamız gerekiyor. Onlar bize Allah'ın birer emaneti” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.