SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürsu'dan girişimci adaylarına büyük destek

Gürsu Belediyesi önclüğünde düzenlenen Girişimcilik Kursları'nın başarıyla tamamlayan kursiyeler sertifikalarını aldı.Gürsu Belediyes

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gürsu'dan girişimci adaylarına büyük destek
Gürsu Belediyesi önclüğünde düzenlenen Girişimcilik Kursları'nın başarıyla tamamlayan kursiyeler sertifikalarını aldı.Gürsu Belediyesi bu hamlesiyle büyük takdir toplarken, girişimci adayları kursu bitirmenin sevincini yaşadı. 
Gürsu Belediyesi, İşkur ve Kosgeb işbirliğinde düzenlenen Girişimcilik Kursları’nı tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Gürsu Belediyesi Arge ve İnovasyon Birimi bahçesinde düzenlenen törende, 1. ve 2.  dönem Girişimcilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları sunuldu.

Gürsu Belediyesi Arge ve İnovasyon Birimi’nin İşkur ve Kosgeb işbirliğinde gerçekleştirdiği eğitimler kapsamında, 2018 yılı içerisinde 10 dönem kurs düzenlenecek. Girişimcilik Kursu’nda 25 kişilik gruplar şeklinde, 250 kişiye eğitim verilecek.            Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Girişimci kardeşlerimizin hayallerini süsleyen projelerinin heyecanını paylaşmak için biraradayız. Yerel yönetim olarak, üreten ve topluma fayda sağlayan herkese destek olmak bizim görevimiz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırım hizmetlerimizin yanında bölgemizde işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar da yapmaktayız. Başta engelliler ve kadınların sosyal ve ekonomik hayata dahil olmasına, ilçemizde kendi işini kurmak isteyen girişimci kardeşlerimizi desteklemeye yönelik çalışmaları önemsiyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde 250 girişimci kardeşimizin bu eğitimi almasını sağlayacağız. Biz girişimci adaylarımıza altın anahtarı sunuyoruz ve örnek olacak başarılara imza atmalarını diliyoruz. Girişimcilik eğitimini alan girişimci adaylarımızın hayata geçirmek istedikleri projelerini hazırlama aşamasında da, belediye olarak destek olmaktayız.  Arge ve İnovasyon Birimimizi de bu amaçla kurduk. Girişimci kardeşlerimize balık tutmayı öğreterek, kendi işlerini kurmalarına destek sağlıyoruz. Girişimcilik ruhunun heyecanını taşıyan değerli kardeşlerimin, kendilerine sunulan bu destekten büyük güç alarak güzel işlere imza atacaklarına inanıyorum. Yolları açık, başarıları daim olsun inşallah. Bu tür hizmetlerle, birçok toplumsal sorunun çözümünde önemli katkı sağlayan İşkur ve Kosgeb yetkililerine de teşekkür ediyorum” dedi.

İşkur Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, kadınların iş alanlarında yer almalarının önemini vurguladı ve istihdam konusundaki desteklerinden dolayı Başkan Işık’a teşekkür etti.

Kosgeb Bursa Müdürü Erkan Güngör, girişimciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalıştıklarını belirterek, girişimcileri Kosgeb tarafından sunulan olanaklardan faydalanmaya çağırdı.

Kosgeb destekli verilen eğitim sonucunda, iş kurmak isteyen girişimcilere, 50 bin TL’si karşılıksız olmak üzere 150 bin TL hibe verilecek. Geri ödeme yapılacak 100 bin TL ise 30 ay sonra, 3’er ay taksitler şeklinde ödenmeye başlanacak.(İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.