SON DAKİKA
Hava Durumu

HACI ADAYLARININ TELAŞI BAŞLIYOR

Bu yıl ülkemizde hacca gidecek 74 bin kişi için kura çekimleri tamamlanmasıyla ön kayıt işlemlerinde firmalar arasındaki rekabette kıyasa mü

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu yıl ülkemizde hacca gidecek 74 bin kişi için kura çekimleri tamamlanmasıyla ön kayıt işlemlerinde firmalar arasındaki rekabette kıyasa mücadele yaşanıyor.



Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur, hacı adaylarının olası bir mağduriyet yaşamaması için işlemlerini hac kaydı yaptırmaya ‘Yetki Belgeli’ ofislerde yapmaları yönünde uyardı.

 

Müracaat süresi içerisinde rekor sayıda başvurunun olduğu Bursa’da ise, yaklaşık kırk bin hacı adayı ön kayıt yaptırırklen bu müracatlardan üç bin kişi kura sonucu hacca gitmeye hak kazandı. Kesin kayıtların başlamasıyla başvurularını acentalara yapacak hacı adaylarını mağdur olmamaları için ‘Yetki Belgeli’ seyahat acentalarına yaptırmaları yönünde uyaran Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur, müftülük ve  seyahat acentelerinin hac programlarını inceleme ve karar verme imkanlarının olduğunu hatırlattı. Hacı adaylarını uyaran Erol Bodur; “Seyahat acenteleri ile hacca gitmek isteyenlerin, acente kontenjanları ilk günden dolduğundan erken hareket etmeleri gerekiyor. Kesin kayıt, adayların  posta ile evlerine gelecek hac kontenjan belgelerindeki sistem kodunun, kayda yetkili ofisler tarafından sisteme girilmesiyle mümkün olacaktır. Hacı adaylarımız mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ‘Yetki Belgeli’ hac kaydı yapmaya yetkili ofislere kayıtlarını yaptırmalıdırlar” dedi.

 

HER HACI ADAYI’NIN TALEBİNE UYGUN PROGRAMLAR

Kutsal topraklara verdiği kaliteli hizmet ile umre ve hac organizasyonlarıyla Bursalı’ların Niltur’a yıllardır güven duyduğu bir acentaların başında geldiğinin altını çizen Bodur; 2013 hac organizasyonunda da hacı adaylarının taleplerine uygun hazırladıkları programlarla güveni sürdürmek istediklerini belirterek, “Normal, müstakil, otel tipi ve lüks kategorilerde kendi adımıza hac organizasyonu düzenliyoruz. Harem-i şeriflere yakın otellerin bulunduğu otel tipi ve özel odalı müstakil tip  programlarımız  ilk günlerde doluyor. Hacda, tüm gruplarımız Bursa’dan hareket ediyor. Kaliteli ve gönülden rehberlik hizmetlerimiz organizasyonlarımızın tercihinde önemli rol alıyor” diye konuştu.

 

BODUR: KAYIT SONRASI HACI ADAYLARI YÜRÜYÜŞ ALIŞTIRMALARINA MUTLAKA BAŞLASIN

Kayıt sonrası hac farizası gerçekleştirecek adayların her gün yürüme alıştırmaları yapmalarının kendi sağlıkları açısından önemli olduğuna dikkat çeken Erol Bodur, “Hacı adaylarımızın yürümek zorunda kalacağı günler çok olacak. Hatta hafif yokuşlu yollarda bunu yaparlarsa kendileri adına daha da iyi olur. İlk gün 500 metre olarak başlayan yürüyüşlere her gün ilaveler yaparak günde 5 kilometreye kadar çıkartmaları hac vazifesi esnasında zinde kalmalarına yardımcı olur” şeklinde konuştu. Hacı adaylarının kendi sağlıkları için varsa kullandıkları ilaçlarını yanlarına almalarının önemine dikkat çeken Bodur, “Antibiyotik,(Soğuk algınlığı) ve ağrı kesici, şeker hastalarının insulin ile buz kabı bulundurmalarının yanı sıra yara bandı ve sargı bezi de unutulmamalıdır. Sürekli ilaç kullananlar, beraberlerinde götürmek zorunda oldukları ilaçlar için rapor almaları gerekirken aldıkları raporu da yanlarında bulundurmaları çok önemli. Sonu ölüme kadar giden rahatsızlıklarla karşı karşıya kalmamak adına hacı adaylarımız mutlaka menenjit aşısı olmalıdır. Sadece müftülüğün bildirdiği yerde vurulacakları menenjit aşısı için hacı adaylarımız aşı kartlarını yanlarına alarak Cidde Havaalanı’ndan geçinceye kadar muhafaza etmelidirler” diye belirtti.

 

BODUR: HACI ADAYLARI YANLARINA MUTLAKA SABIR ALMALIDIR

Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur, “Yanlarına en az 500 dolar para almalarının ve fermuarlı veya cırt cırtlı bel çantlarına da paralarını koyarak hem pratiklik hem de kaybetmemek adına önemlidir”dedi. Temizlik hususunda da adayları bilgilendiren Bodur, “Hacı adayları kokusuz ihram sabununu mutlaka yanlarında bulundurmalıar, terlik ya da ayakkabılarını koymak için de yanlarına bir çanta almalılar. Mina- Arafat- Müzdelife- Mina arasında gece ve açıkta kalabileceğinizi hesap ederek de tedarikli olunmalı” diye konuştu. Niltur olarak tecrübeli ekibi ile hacı adaylarına kutsal topraklarda en büyük yardımcılardan biri olduklarını kaydeden Bodur, kayıt sürecinde hacı adaylarının firma seçiminde titiz bir seçim yapmaları gerektiğini ifade ederek sözlerini noktaladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.