SON DAKİKA
Hava Durumu

Hak-İş Başkanı Yavuz'dan 1 Mayıs mesajı: 'Kadrolarımızda kâbusa izin vermeyeceğiz'

Deniz Akın Hizmet İş Bursa Şube Başkanı ve Hak-İş Bursa Başkanı Mustafa Yavuz, 1 Mayıs Dayanışma

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hak-İş Başkanı Yavuz'dan 1 Mayıs mesajı: 'Kadrolarımızda kâbusa izin vermeyeceğiz'
Deniz Akın
Hizmet İş Bursa Şube Başkanı ve Hak-İş Bursa Başkanı Mustafa Yavuz, 1 Mayıs Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, emekçi kesimin sorunlarına değindi, işçilerin haklarının engellendiği hiçbir uygulamaya razı olmayacaklarını kaydetti.
Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçi ve emekçilerimizin kaygılarının giderilmesi gerektiğine vurgu yaparken, Belediyelerde 2020 yılı Haziran ayı, KİT’lerde 2020 Eylül ayı sonuna kadar devam eden bakanlığın tek taraflı dayattığı Toplu İŞ Sözleşmesi’nin ivedilikle revize edilmesi gerektiğini söyledi. “Kamu Çerçeve Protokolü yapılmalı ve 2019 Ocak ayından geçerli olarak yeni haklar verilmeli, uygulanan yüzde 4’lük zam dilimlerine ilaveten enflasyon oranında iyileştirme yapılmalıdır” diyen Yavuz, taşeron sisteminden beter olarak nitelendirdiği 4-d statüsünün revize edilerek idarecilerin keyfi uygulamalarına ve mobinglerine maruz bırakılan emekçilerin mağdur edilmelerin engellenmesi gerektiğini ifade etti. Bu kesime yüzde 20 enflasyon farkı verilmesini Gelir Vergisi muafiyeti oluşturmasını, ocak ayında alınan maaş ile aralık ayında alınan maaş arasındaki makasın daraltılmasını istediklerini anlatan Yavuz, “ İş barışının sağlanması için kurumlarda statü farkı gözetilmeden tüm çalışanların hakları eşit olmalıdır. 657 sayılı ve 4857 sayılı kanunlar birleştirilerek tüm çalışanlara ayrım yapılmaksızın eşit haklar verilmelidir. Kanunlar kişilerin keyfi yorumlamalarına bırakılmamalıdır. Tayin isteme hakkı verilmesi ve istek dışı emekliliğe sevk durdurulmalıdır. Kapsam Dışında bırakılan HBYS, KİT v.b yüzde 70 mağdurlarının kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.
“SÜREKLİ İŞÇİ ENFLASYONA YENİK DÜŞTÜ”
Sürekli işçi kadrosundaki emekçilerin enflasyona yenik düştüğünün altını çizen Yavuz, “Biz Emekçiler olarak diyoruz ki;  İşçi kesiminin vicdanı rahat değildir. Aileleri de mutlu ve huzurlu değildirler.  Mevcut sorunlar çözüm bulamamışken, yeni başlıklar açılması işçi vicdanını derinden üzerek huzursuzluk vermektedir. Önce bu sorunlar çözülmeli doğru olanı yapmak her kesimi rahatlatacaktır” dedi.
"KIDEM TAZMİNATI KAZANILMIŞ BİR HAKTIR"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yapısal dönüşüm programı içinde açıkladığı Kıdem Tazminatı Reformu konusunda da açıklamalarda bulunan Yavuz, “ HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak, “Kıdem tazminatı ile ilgili kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olabilecek bir geri dönüşü asla kabul etmiyoruz.  Kıdem tazminatının mevcut haliyle bile sorunlar yaşanırken “Kıdem tazminatının ödemelerinde 30 gün hakkından vazgeçilmemelidir, öte yandan hak kayıplarını önlemek için kıdem tazminatı her türlü fesihte ve istifa da süre aranmadan ödenmelidir. Kıdem tazminatına tüm çalışanların erişimi sağlanmalı,  bu erişim önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Kıdem Tazminatı bugün tüm Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde de çalışma yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. Buna bağlı olarak, ilgili yasalarda yapılacak değişiklerle kazanılmış haklara dokunulmadan, tüm işçilerin kıdem tazminatından yararlanması sağlanmalıdır. Unutmamak gerekir ki, Kıdem Tazminatı bir yük değil, işçilerin kazanılmış hakkıdır” ifadelerini kullandı.
YAVUZ’DAN 1 MAYIS MESAJI
Açıklamalarını 1 Mayıs mesajı ile tamamlayan Yavuz, “Emeğin ve emekçinin sömürülmediği, haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin olmadığı, aydınlık eşit ve güzel yarınların geleceği umuduyla birlik ve beraberlik içerisinde, emek ve alın terinden başka sermayesi olmayan işçi ve tüm emekçilerimizin,  gelecek için mücadele ve 1 Mayıs Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.