SON DAKİKA
Hava Durumu

Haklı çıkmaktan yorulduk! Küçük, iz bırakmadan gitti!

Alpaslan YILDIZ Bursa Valisi İzzettin Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayım

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Haklı çıkmaktan yorulduk! Küçük, iz bırakmadan gitti!
Alpaslan YILDIZ
Bursa Valisi İzzettin Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valililer Kararnamesi kapsamında tenzili rütbe ile mülkiye başmüfettişi olarak Ankara’ya alındı. İzzettin Küçük, 3,5 yıl görev yaptığı kentimizde iz bırakmadan merkeze alınırken, Bursa’ya Konya Valisi Yakup Canbolat atandı. Bursa Şehir Gazetesi’nin yaptığı haberlerin ve 15 Temmuz gecesi yaşananların Küçük’ün merkeze çekilmesinde etkili olduğu değerlendiriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valililer Kararnamesi ile 39 ilin valisi değişti. Merkeze alınan ve mülkiye başmüfettişi yapılan valiler arasında Bursa Valisi İzzettin Küçük de var. Haziran 2016’da Şanlıurfa’dan Bursa’ya atanan Vali İzzettin Küçük, Bursa’da 3.5 yıla yakın görev yapmasına rağmen elle tutulur bir iz bırakmadan görevinden alındı.
TARTIŞILAN İSİM KÜÇÜK
Vali İzzettin Küçük, Bursa’daki görev süresi boyunca daha çok açılışlara katılan, davetlerde yer alan, halkın içine çok girmeyen bir vali görüntüsü çizdi. Kısa sayılamayacak bir süre görev yapmasına rağmen halkın çok da görmediği bir vali profili olan İzzettin Küçük, daha çok tartışmalarla gündeme geldi. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi konutundan çıkmayan ve bu nedenle tartışılan Küçük, geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen Cumhuriyet Resepsiyonu’nda Kur’an okutulurken, Bursa’daki resepsiyonda içki servisi yapılmasına izin vermesi ile şimşekleri üzerine çekmişti.
SORGULAYANLARA TAVIR
15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Valilik makamına ya da halkın toplandığı Şehreküstü meydanına geçmek yerine Valilik Konağı’nın güvenlik noktasında gelişmeleri takip etmeyi tercih eden Küçük’ün bu tavrını sorgulayan Bursa Şehir Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve Kanal 16 Televizyonu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına davet etmemesi, kendisini sorgulayanlara tavır olarak değerlendiriliyor. Doğruları kimseden korkmadan çekinmeden yazan Bursa Şehir Gazetesi’nin bu tavrı Vali Küçük’ü rahatsız etmiş olacak ki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davetiye göndermedi. Küçük’ün alınmasında Bursa Şehir Gazetesi’nin yayınlarının etkili olduğu da böylece ortaya çıkmış oldu.
15 TEMMUZ GECESİ KONUTTAN ÇIKMADI
15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece Vali İzzettin Küçük’ün ortalarda görünmemesi Bursa Şehir Gazetesi tarafından gündeme taşınmıştı. Türkiye’nin birçok kentinde valiler olayın ortaya çıkmasının hemen ardından televizyonlara bağlanarak darbeye karşı tavır almıştı. Meydanlarda halkla bir araya gelen ve makamlarında darbeye karşı duran valilerin aksine Bursa Valisi İzzettin Küçük, sabah 6’ya kadar valilik konağının güvenlik kulübesinde kalırken, o saatten sonra Adliye’ye geçerek başsavcının yanında gelişmeleri takip etmişti. Vali Küçük’ün darbeci Albay Yurdakul Akkuş’la telefonda görüşüp onu konuta davet etmesi de büyük tartışmalar yol açmıştı. Tüm bunlar yaşanırken Bursalılar Şehreküstü Myedanı’na akın etmiş, Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Jandarma Komutanlığı’na geçip darbeci albayı dışarı atmıştı.
CUMHURİYET RESEPSİYONUNDA İÇKİ SERVİSİ
Vali İzzettin Küçük’le ilgili bir başka tartışma ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim okunarak başlatılan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun olduğu gün Bursa Merinos AKKM’de düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu’nda alkol servisi yapılmasına izin vermesiydi. Ankara’da Kur’an-ı Kerim okunarak şehitlerin anıldığı resepsiyonun aksine Bursa’da alkol servisi yapılması büyük tepki toplamıştı.
YENİ VALİ CANBOLAT
Bursa’dan iz bırakmadan görevden alınan İzzettin Küçük’ün yerine Konya Valisi Yakup Canbolat atandı.  Bursa Valiliği’ne atanan Yakup Canbolat, 1992 yılında Konya Valiliği Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 1995 yılında kura çekerek Durağan (Sinop) Kaymakamlığına atandı. Çeşitli görevlerde bulunun Canbolat, 2016 yılında Konya Valiliği görevine atandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.