SON DAKİKA
Hava Durumu

Hal esnafı kepenk kapattı

Mudanya’da Belediye'sinin belediye kiralarına yaptığı yüzde 345'lik zam, hal esnafına kepenk kapattırdı. Mudanya’da 6 bin 830 üyesi bulunan Mudany

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2015 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2015 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hal esnafı kepenk kapattı
Mudanya’da Belediye'sinin belediye kiralarına yaptığı yüzde 345'lik zam, hal esnafına kepenk kapattırdı.
Mudanya’da 6 bin 830 üyesi bulunan Mudanya Esnaf Ticaret Odası ve BESOB Başkanı Arif Tak'ında katıldığı toplantıyla Mudanya Belediyesi'nin yapılan yüzde 345 zamları geri almasını tartıştı. Mudanya Esnaf Ticaret Odası Başkanı Emir Ali Usta, "Bugün 24 saat kepenk kapatma eylemi yapıyoruz. Yapılan zamlar makul orana çekilmez ise daha etkili eylem yapmaya hazırız. Hakkımızı kanuni yollardan arayacağız. Şuanda Mudanya merkezinde belediyenin 145 tane kiracısı var. Bunların 27 tanesi hal esnafıdır. Hal’deki 257 lira olan kira 700 lira olursa esnaf nasıl geçinecek. Eğer dükkanlar gelir vergisine girerse bir dükkanın gideri bin ile bin 500 liraya çıkacak. Esnaflar perişan olacak. Biz her türlü diyaloğu denedik. Bugün sözün bittiği yerdeyiz" dedi.
Konuyla İlgili açıklama yapan BESOB Başkanı Tak ise, "Bu yıl belediye kiracılarına yüzde 345 zam yapmış. bu kabul edilip sineye çekilmesi mümkün değil. Esnaf perişan durumda. Bu bakımdan bir şekilde bunun düzeltilmesi lazım. Biz zam olmasın demiyoruz. Biz esnafımızı ezdirmeyiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.