SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk otobüsçülerine alternatif çözüm

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halk otübüsçülerinin bütünleşik kartlı sistemden çıkarak araçlarında bilet satmasının

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2013 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2013 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halk otübüsçülerinin bütünleşik kartlı sistemden çıkarak araçlarında bilet satmasının yasal dayanağı olmadığını belirterek, "Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için onların biletle hizmet verecekleri noktalara kartlı araç seferleri koyarak halkımızı yolda bırakmayacağız" dedi. 


Bütünleşik bilet sistemi uygulamasının 12 yıldır faaliyette olduğunu, bunun UKOMe kararlarıyla alındığını hatırlatan Recep Altepe, "Araç sözleşmelerinde bütünleşik kart sistemin kullanılacağı belirtiliyor. Ancak buna uyulmaması suç teşkil eder. UKOME'de sadece belediye bulunmamaktadır. Valilik, trafik, jandarma, emniyet, esnaf odaları ve maliye bulunmaktadır. Kararları bu kurum alıp uygulamaları da ilgili kurumlar yapmaktadır. Belediye de uygulayıcı kurumlardan bir tanesidir. Eğer vatandaşları mağdur etme yoluna giderlerse, o güzergahlara kartlı araçlarımızı koyup hizmete devam ederiz. Onlar sistemden çıkmak isterse, polis çevirip gerekeni yapar. Sistemden çıkmaları hukuken mümkün değildir. Yapacakları eylem de kendi tercihleridir" diye konuştu.
Hiç kimsenin kendi kafasına göre uygulama yapamayacağını kaydeden Recep Altepe, "Kent içi toplu taşıma hizmetleri yasalar çerçevesinde düzenlenmektedir. Vatandaş yolda kalmaz. Halk otobüsçüleri para kazanamadıklarını öne sürüyor. Biz ise kendilerine farklı alternatifler sunduk. Araçlarını aylık 5 bin liraya kiralamak ve isterlerse şoförlerin de maaşlarını ödemeyi teklif ettik. Kestel'de Bursaray'ın hizmete girmesiyle kentin bir çok noktasına raylı ulaşım erişmiş olacak. Ben neden Heykel, Haşimişcan ya da Ankara yoluna tekerlekli toplu taşıma araçlarının girmesine izin vereyim. Verimli hale getirmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.