SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk otobüslerine '10 numara yağ'

Bursa’da özel halk otobüslerinin araçlarına 10 numara yağ koyarak çevreyi kirletmeleri vatandaşların tepkisini çekiyor. 

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2012 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2012 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da özel halk otobüslerinin araçlarına 10 numara yağ koyarak çevreyi kirletmeleri vatandaşların tepkisini çekiyor. 

Bursa’da özel halk otobüslerinin araçlarına 10 numara yağ koymaları kameralara yansıdı. Merkez Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde yağ satımı yapan işyerlerinden tenekelerle 10 numara yağ alan otobüs sürücüleri, bu yağları gizli yerlerde araçlarının akaryakıt tankına döküyor. Merkez Osmangazi ilçesi ve Yıldırım ilçesinde birçok noktada halk otobüslerine 10 numara yağ konuluyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın araç sahiplerini kaçak yakıt kullanmaya sevk ettiğine dikkat çeken uzmanlar, mazot yerine kullanılan 10 numara yağın motorların atık yağlarından geri dönüşüm yapılarak elde edilen bir yakıt olduğunu belirtiyor.

YAĞ YÜZÜNDEN BİRÇOK ARAÇ YANDI
“10 numara yağ” olarak bilinen ve genellikle sanayide kullanılan ürünün araçlarda yakıt olarak kullanılması facialara da davetiye çıkarıyor. Akaryakıt sektörü temsilcilerine göre yağın içine katılan ek maddeler, yakıtı patlayıcı hale getiriyor. Yağ kullanan araçlar adeta birer yürüyen bombaya dönüşüyor. 10 numara yağın içine solvent türü maddelerin katıldığını belirten uzmanlar, bu maddenin son derece yanıcı ve patlayıcı olduğunu vurgulayarak, çarpışma, devrilme, sürtme anında çıkan bir kıvılcımla daha çok parlayarak facialara sebep olduğunu söylediler.
Geçtiğimiz günlerde Bursa’da öğrencilerin de bulunduğu halk otobüsü bilinmeyen bir sebepten dolayı arızalanmış ve alevler içinde kalmıştı. Otobüste bulunan öğrenci ve yolcular kendilerinin dışarı atarken, motor kısmı alev alev yanan otobüs kullanılamaz hale gelmişti.

OTOBÜSLER BURSA'NIN HAVASINI KİRLETİYOR
Kaliteli mazot yerine yağ kullanan halk otobüsleri, kışla birlikte Bursa'nın havasını kirletiyor. Vatandaşlar, yetkilileri ciddi denetimler yapmaya çağırırken, kaçak kullanımın vergi kaybına da sebep olduğuna dikkat çektiler. Otobüs beklerken yanlarından geçen araçların kendilerini dumanlar içinde bıraktıklarını belirten Cevdet Büyükyıldırım, çıkan dumanlar sebebiyle rahatsız olduklarını söyledi. Yetkililerin bu konuda önlem alması gerektiğine dikkat çeken Büyükyıldırım, 10 numara yağ kullanan sürücülere ceza kesilmesi gerektiğini söyledi.
İşyerinde çalışırken otobüslerin çıkardığı dumanlardan rahatsız olduklarını belirten esnaf Murat Girdi ise, önlem alınmasını istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.