SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk otobüsü alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki bir halk otobüsü, durakta yolcu indirdiği sırada alev aldı. Büyün panik yaşayan yolcular ise soğukkanlılığını kor

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2012 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2012 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da seyir halindeki bir halk otobüsü, durakta yolcu indirdiği sırada alev aldı. Büyün panik yaşayan yolcular ise soğukkanlılığını koruyan otobüs şoförü tarafından ön kapıdan tahliye edildi. 

Edinilen bilgiye göre, olay dün merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi Nene Hatun Caddesi’nde meydana geldi. Serkan Cansız idaresindeki 16 M 141 plakalı özel halk otobüsünün arka kısmı, durakta yolcu indirdiği sırada yanmaya başladı. Bir anda büyüyen alevler, B42 numaralı otobüsün arka kısmını sardı. Büyük panik yaşayan otobüs içindeki yolcular ise şoför tarafından ön kapıdan tahliye edildi. Etrafta üç ayrı okulun olması, polis ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Gökyüzüne yükselen dumanlar çevre sakinlerine de korkulu anlar yaşattı. Otobüsün arka kısmı alev topuna dönerken, şoförün imdadına ilk olarak çevredeki vatandaşlar yetişti. Ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Çevredeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, otobüsün ders sırasında yanmaya başladığını ve kokuyu duyduklarını ifade ederek, "Çok korktuk" dediler.
Otobüs şoförü Serkan Cansız, otobüsün bir anda alev aldığını ifade ederek, "Ben de hiçbir şey anlayamadım. Yolcu indirirken bir anda arka kısmı yanmaya başladı. Hemen aracı kenara çekip, yolcuları ön kapıdan tahliye ettik. Yaklaşık 10 yolcu vardı. Ardından da araçtaki tüple alevlere müdahale edip, durumu itfaiye ekiplerine bildirdik" dedi.

Mahalle sakinlerinden Soner Market’in sahibi İlter Şit de, büyük bir patlama sesinin ardından otobüsün yanmaya başladığını ifade ederek, "Bağrış ve çağlık sesleriyle kendimi dışarı attım. Babam hemen eline bir yangın söndürme tüpü alarak müdahaleye koştu. Hemen yolcular tahliye edildi. Can kaybının olmaması herkesi sevindirdi" diye konuştu.

Yangın haberiyle soluğu olay yerinde alan özel belediye halk otobüsü sahipleri ise, belediyenin uyguladığı politikalar, ağır vergiler ve akaryakıt fiyatlarının aşırı yükselmesi sebebiyle eskiyen otobüsleri hiçbir şey kazanamadıkları için yenileyemediklerinden yakınarak, “Bu politika belediye halk otobüslerini bitirmek için yapılan bir uygulamadır. Biz de vatandaşlarımıza daha iyi araçlarla hizmet etmek isteriz ama hiçbir şey kazanamadığımız için bunu yapamıyoruz" dediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.