SON DAKİKA
Hava Durumu

Hamriyah Serbest Bölgesi'nden Bursalı Sanayicilere Çağrı

Bursalı sanayiciler, yüzde 100 vergi muafiyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hamriyah Serbest Bölgesi'ne davet edildi. 'Birleşik Arap Emirlikleri Ticari

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2012 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2012 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı sanayiciler, yüzde 100 vergi muafiyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hamriyah Serbest Bölgesi'ne davet edildi.

'Birleşik Arap Emirlikleri Ticari Fırsatları ve Hamriyah Serbest Bölgesi' tanıtım semineri Bursa'da düzenlendi. Çelikpalas Otel'de düzenlenen tanıtım seminerine Vali Yardımcısı Adlan Çakıroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Sharjah Eyaleti Hfza Ticari Direktörü Saud Salim Al Mazravee, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş ile Bursalı sanayiciler ile Arap sanayiciler hazır bulundu.

Hamriyah Serbest Bölgesi'nde sanayicilere yüzde 100 vergi muafiyeti uygulandığı vurgulanan tanıtımda, sanayiciler, Ortadoğu'dan Afrika'ya açılan kapı olan Hamriyah Serbest Bölgesi'ne davet edildi.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ise bu seminerin Bursa'da düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, "Bu programın Bursa gibi ticaretin merkezi olmuş bir şehirde düzenlenmesini önemsiyorum ve anlamlı buluyorum. Küreselleşmenin teknolojik yeniliklere sınır tanımadığı ve rekabetin hız kazandığı günümüz ekonomik arenasında bu tür faaliyetlerin ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını umuyorum." dedi.

"Bursa'DAN 21 MİLYLAR DOLARLIK İHRACAT"

DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş de konuşmasında, Bursa'nın sanayinin Türkiye'deki başkenti olduğunu belirterek, "Bursa, sanayiin olduğu gibi imalatımızın başkenti, otomotiv ve tekstil sektöründe lokomotif olan bir şehir." dedi.

Bursa Osb'lerde yapılan DOSABSİAD Başkanı Yedikardeş, "Bursa'da 21 milyar Dolar ihracat yapılmakta. Bu ihracatımız 13 Osb'mizin 13'ünde aktif olarak gerçekleşip, 11 milyar 800 milyon doları Osb sanayi bölgelerimizde yapılmakta. Organize sanayi bölgelerimizdeki istihdamımız 133 bin mevcut çalışanımız ve yaptığımız bin 370 iş yerindeki imalatımızla şu anda faaliyetini sürdürmekte." şeklinde bilgi verdi.

Bursa'da üretimin yoğunlaştığı alanları da sıralayan Selim Yedikardeş, "Bursa'da tekstil sektörü işletmeler arasında yüzde 45.71 ile birinci, otomotiv yan sanayi 17.01, makine metal sanayi 14.57, plastik kimya sanayisi 6.57, ağaç işleri ise 6,42 gibi bir yatırıma sahip." dedi.

Türkiye'nin 2023 vizyonunda 500 milyar Dolar hedefi varken, Hamriyah Serbest Bölgesi'nin tanıtımına büyük önem verdiklerini anlatan Yedikardeş, "Bizim Ortadoğu'dan Güney Afrika'ya açılan üçüncü dünya kapısı olan Hamriyah Serbest Bölgesi'ndeki farklılık ve vergisel düzenlemelerde bugün serbest bölge yetiklileri tarafından bizlere anlatılacak. Bizler, bu bölgenin avantajlarını nasıl kullanabiliriz, Ortadoğu'dan Afrika'ya nasıl açılırız, bunun yollarını arayacağız." şeklinde sözlerini tamamladı.

Ardından, programa katılan Birleşik Arap Emirlikleri'nden Sharjah Eyaleti Hfza Ticari Direktörü Saud Salim Al Mazravee, Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi'nin tanıtımını yaptı. Video film yöntemi ile tanıtımı yapılan Hamriyah Serbest Bölgesi'nin, iş adamları ve sanayicilere sunduğu fırsatlardan bahsedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.