SON DAKİKA
Hava Durumu

Hangi Bozbey'e inanacağız?

ALPASLAN YILDIZ Nilüfer’de LGBT’ye mahalle meclislerinde kontenjan ayıran, cinsiyetsiz tuvaletl

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hangi Bozbey'e inanacağız?
ALPASLAN YILDIZ
Nilüfer’de LGBT’ye mahalle meclislerinde kontenjan ayıran, cinsiyetsiz tuvaletlerle, tepki çeken rock konserleri ile gündeme gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının açıklanması için dün Ankara’ya gitmeden önce Emir Sultan’da duaya durdu. 


CHP aylardır merakla beklenen Bursa adaylarını nihayet açıkladı. Nilüfer’i 20 yıldır hizmetle değil algı operasyonlarıyla yöneten ve son dönemde belediyeyi adeta borç batağına sürükleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, beklendiği üzere CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Nilüfer’de hakkında çok sayıda şaibe iddiası olan ve onlarca dosyasıyla adaletin pençesinde olan yardımcısı Turgay Erdem de Bozbey’in baskısıyla Nilüfer Belediye Başkan Adayı yapıldı. Mudanya’da da mevcut başkan Hayri Türkyılmaz aday gösterildi.



BOZBEY’İN SİCİLİ KABARIK

Nilüfer’de şarkı söyleyip zeybek oynayarak, festival ve konserlerle göz boyayan Bozbey, hizmete gelince her defasında topu kamuya ve Büyükşehir’e atmasıyla tanınıyor. Belediyeyi batırma noktasına getiren ve kamunun elindeki gayrimenkulleri satarak durumu kurtarmaya kalkan Bozbey, ilçedeki yeşil alanları ranta çevirmesiyle sık sık şimşekleri üzerine çeken bir isim aynı zamanda. Kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen bir şekilde görevini sürdürmeyi başaran Bozbey’in ismi bir önceki seçimde FETÖ’nün kendisine destek vermesiyle de gündeme gelmiş ve uzun süre tartışılmıştı. 2019 yılı bütçe görüşmelerinde belediyenin mali tablosunu daha fazla gizleyemeyen Bozbey, 29 milyon lira belediyeyi zarara uğrattıklarını kabul etmişti. Misi ve Gölyazı’daki ticari alanlara çökmesiyle de gündeme gelmişti. Önce bu bölgelerde insanlara işyerleri açtıran Bozbey, bölgeler ticari canlılığa ulaştıktan sonra buraları halkın elinden alarak yandaşlarına verdi. Misi’de kamu yararı için kamulaştırılan bir binayı HDP İl Başkanı’nın kardeşi Müberra Akgün’e 4 bin lira gibi cüzi bir karayla otel yaptıran Bozbey, Misi halkına vaatlerini yerine getirmediği gibi ellerinde olanları da almaya kalktı.

LGBT KONTENJANI

Bozbey’in yönettiği Nilüfer Belediyesi,  mahalle komitesi seçimlerinden getirdiği 5’te 1 LGBT kotası ile Bursa ve ülke gündeminde büyük tartışmalara yol açmıştı. O dönem Bozbey’in kapısını aşındıran köylüler “Nereden bulacağız bu kadar eşcinseli” diye isyan etmişti. Attığı adımlarla sık sık milletin sinir uçlarıyla oynayan Mustafa Bozbey, bakalım büyükşehir yürüyüşünde eşcinsellerden alacağı destekle iddialı bir konuma gelebilecek mi?

 CİNSİYETSİZ TUVALET

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaz aylarında düzenlediği Nilfest’te cinsiyetsiz tuvaletle şimşekleri üzerine çekmişti. Balat’ta düzenlenen festivalde tuvaletlerde kadın erkek ayrımı kaldırılarak, aynı tuvaletleri kullanmaları sağlanmıştı. Nilüfer Belediyesi’nin, ODTÜ’de başlayan uygulamayı etkinliğe taşıyarak, müziğe ve gençliğe nasıl bir katkı sağlıyor olabileceği de merak konusu. Festivalden yansıyan görüntülerde yaşı küçük gençlerin görüntüleri de kamuoyunda günlerce tartışılmıştı.

UMRECİ BOZBEY’DEN CAMİLERE TADİLAT POZU

Nilüfer’de AK Parti oylarının yükselişe geçmesine karşı tedbirden, birkaç yıl önce umre ziyareti yapan Başkan Bozbey, alkollü şenlikli çadır kampı başlamadan öncede muhafazakarlara jest olsun diye cami musluklarını tamir ettirerek “ibadethanelere tadilat” pozu sergilemişti.

ŞİMDİ DE DUA EDİP YOLA ÇIKTI



Bozbey bu kez de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığının açıklanması için Ankara’ya çağrıldıktan sonra Emir Sultan’a giderek dua etti. Tıpkı CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin cumaları kaçırmaması gibi Bozbey’de muhafazakâr seçmene selam çakarak adaylık açıklamasına gitmeyi tercih etti. Bozbey, sosyal medya hesabından “Bugün bembeyaz, hayırlı ve güzel bir güne uyandık. Eşim ile birlikte rahmetli babamın kabrini ziyaret ettik, annemin ellerini öperek hayır duasını aldık. Ardından Emirsultan hazretlerine duamızı yaparak Büyükşehir Bel. Başk. Adaylığı için Ankara’ya doğru yola çıktık” mesajını paylaştı. Muhafazakâr seçmene yönelik bu algı operasyonu tutar mı göreceğiz.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.