SON DAKİKA
Hava Durumu

Harput'tan ailelere uyarı

Boşanmalara dikkat çeken Bursa Valisi Şahabettin Harput, ailede her zaman problemler yaşanabileceğini belirterek, "'Bu iş olmuyor,

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2012 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Harput'tan ailelere uyarı



Boşanmalara dikkat çeken Bursa Valisi Şahabettin Harput, ailede her zaman problemler yaşanabileceğini belirterek, "'Bu iş olmuyor, hadi Allah'a ısmarladık, sen git ben senle anlaşamıyorum demek doğru değil. Yok öyle, anlaşacağız ve götüreceğiz bu işi" dedi.





Bursa Valiliği'nde 'Hayata bağlayan mentorluk projesi' konulu program düzenlendi. Toplantıya Vali Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, gönüllü toplum danışmanları, Bursa Emniyet Müdürlüğü personeli ile çok sayıda sivil toplum temsilcisi katıldı. Aileler arasında boşanma oranlarındaki artışı değerlenirden Vali Harput, "Her ailede zaman zaman problemler olabilir. Bu problemleri 'Bu iş olmuyor, hadi Allah'a ısmarladık, sen git ben senle anlaşamıyorum' demek doğru değil. Yok öyle, anlaşacağız ve götüreceğiz bu işi. 'Ben seni istemiyorum' diyor. nereye gidiyorsun kardeşim? İyi günde de kötü günde de beraber olacağımıza söz vermedik mi? Ufak bir tartışma oldu diye nereye gidiyoruz? Çocuklarımız, umutlarımız, görevlerimiz var. Sabredeceğiz, anlayış göstereceğiz. Elimizden ne gelirse ortaya koymalıyız. Dün de insanlar insandı, bugün de. Dünkü boşanma oranlarına bakıyorsunuz, bir de bugünkü boşanmalara bakıyorsunuz... Anlayış, hoşgörü kalmıyor. Herkes 'ben' diyor. Ben yok, biz varız" diye konuştu.

"BURSA'DA MAHKEMELER 760 KİŞİYE TEDBİR KARARI VERDİ"

Aile içi şiddete dair koruma altındaki kadın sayısını da açıklayan Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Şehrimizde mahkemelerimiz 760 tedbir kararı vermiş. Osmangazi kaymakamı 5 kişi için tedbir kararı vermiş. Eşlerini rahatsız ettiği için, kadına karşı şiddet dolayısıyla 5 kişi hakkında zorlama hapis cezası verildi. Yeni açtığımız Şiddeti Önleme Merkezi'nde (ŞÖNİM) ise 4 kişiye panik butonu verildi. Dileğimiz butonlara fazla ihtiyaç duyulmaması, duyulması halinde devletimiz gerekeni yapacaktır" şeklinde konuştu.

'Hayata bağlayan mentorluk projesi'ne müracaat eden 90 kişi arasından seçilen ve verilen eğitimleri tamamlayarak valilik bünyesinde problemli aile fertlerini dinleyen 9 mentora sertifikaları Vali Harput tarafından verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.