SON DAKİKA
Hava Durumu

Hartum'dan Vali Harput'a ziyaret

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Sudan’ın Hartum eyaletinden gelen üst düzey yöneticileri Heykel Valilik binasında kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2013 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Sudan’ın Hartum eyaletinden gelen üst düzey yöneticileri Heykel Valilik binasında kabul etti.



Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BOSİAD) misafiri olan Sudanlı heyet, yatırım alanları ve kardeş şehir ilişkisi kurma amacıyla Bursa’yı ziyaret etti. Ziyarette BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu da hazır bulundu.

Vali Şahabettin Harput, Sudan’ın Hartum eyaletinden gelen konuklara Bursa’yı tanıttı. Vali Harput, “Bizim Sudan’la çok köklü, tarihsel, ekonomik, kültürel, ticari, turistik, dini bağlarımız var. Bu bağlarımız çok kuvvetli ve her geçen gün de bu bağlarımız daha da güçleniyor. Bu ziyaretle hem Türkiye-Hartum ama özellikle de Bursa ile Hartum arasındaki ilişkilerin çok daha yukarılara taşınmasına önemli bir katkı yapacaktır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eyalet Valisi Dr. Abdelrahman El Khidir ise Hartum Eyaleti'nin 8 milyon nüfusu olduğunu belirterek, Hartum’daki yatırım alanları hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin sonunda Vali Harput, Eyalet Valisi Dr. Abderlrahman El Khidir'e İznik çinisi hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.