SON DAKİKA
Hava Durumu

HAS Parti'den MHP'ye Yeni Anayasa Ziyareti

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, partisinin hazırladığı anayasa taslağını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başk

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2012 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2012 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, partisinin hazırladığı anayasa taslağını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Tevfik Topçu'ya takdim etti.

MHP il teşkilatını ziyaret eden Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa gündemi ve yeni anayasa çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulundu. HAS Parti'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Topçu, "Ülkücü camia olarak anayasa sürecinde ilk 3 maddeye asla dokunulmamalı. Yeni anayasa çalışmalarına gerekli katkıyı koyacağız. Anayasa çalışmaları Türkiye'yi bölünme sürecine asla taşıyacak mahiyette olmamalı. Azınlığın hakları çoğunluğa karşı korunmalıdır görüşündeyiz. Bizim demokrasi anlayışımız bu yöndedir. 1982 yılında darbecilerin hazırladığı anayasaya hayır dedik. Yeni anayasa toplumun tüm kesimlerini kapsamalı" dedi.

Mudanya ilçesine bağlı Zeytinbağı beldesinin isminin 'Tirilye' olarak değiştirilmesini değerlendiren Topçu, "Bundan rahatsızlık duyuyoruz. Bunun arkasında başka maksatlar olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Has Parti İl Başkanı Mollasalih, Türkiye'nin şimdiye kadar 5 anayasa yaptığını ve anayasa konusunda tecrübeli olduğunu ifade ederek, "1982 anayasası darbeden sonra yapıldı. Bu yapılacak anayasa ise halkın anayasası olmalı. MHP bu süreçte önemli bir rol oynayacaktır. Hak ve adaletli merkezli bir dünyada Türkiye'nin yeri önemli olacaktır" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Mollasalih, partisinin hazırladığı yeni anayasa taslağını Başkan Topçu'ya sundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.