SON DAKİKA
Hava Durumu

Haşere Timi işbaşında

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden sivrisinekle mücadele çalışmalarını İsmetiye Köyü’nden başlat

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden sivrisinekle mücadele çalışmalarını İsmetiye Köyü’nden başlattı. 


Bursa’nın her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalışmalar yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ve iç hukuk sisteminin talimatları gereği ilaçlama hizmetinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından tek elden yürütüldüğünü kaydetti. İsmetiye Köyü’nde ilaçlama ekiplerinin göreve başlamasıyla ilgili düzenlenen törende konuşan Başkan Altepe, “İlaçlamaların daha sağlıklı ve etkili yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tedbiri aldık. İlaçlama çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’müzün denetiminde uzman firmalar aracılığıyla yapılıyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin tek elden ilaçlama hizmetiyle yıllık 3 milyon TL tasarruf edildiğini kaydeden Başkan Altepe, bu sayede doğaya gereksiz şekilde kimyasalların atılmasının engellendiğini ifade etti.
İlaçlama çalışmalarının 44 araç ve 114 personelle yapıldığını söyleyen Başkan Altepe, bu yıl 3.’sü yapılan çalışmalarda, insan ve bitki sağlığının ön planda tutulduğunu ve ilaçlamalarda, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın ruhsatlandırdığı ilaçlar ve biyolojik mücadele için çeşitli bakteriler kullanıldığını belirtti. Sinek mücadelesinde üreme kaynaklarının kurutulması ve ilaçlanmasının hedeflendiğini anlatan Başkan Altepe, tüm ilçelerde tespit edilen 40 bin noktada her 15 günde bir periyodik olarak ilaçlama yapıldığını ifade etti. Altepe, kamuya açık alanlarda ilaçlamanın ekipler tarafından yapıldığını, ancak kişiye özel mülklerde ilaçlama konusunda vatandaşların da desteğini beklediklerini söyledi.
Başkan Altepe, toplam 7 ilçede yapılan çalışmalarda 480 bin hektar alanda uçkun, 8 bin hektar alanda sivrisinek larva, bin 500 hektar alanda karasinek, 3 bin 500 hektar yeşil alanda afit, 3bin 500 hektar alanda sivrisinek kışlak ve 150 hektar alanda ise çam kese böceği mücadelesi yapıldığını belirtti. Başkan Altepe, daha sonra ilk ilaçlama çalışmasını izleyerek sağlıklı bir çevre oluşumunun ve sinekle mücadelenin startını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.