SON DAKİKA
Hava Durumu

Hastaneden kınama

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Devlet Hastanesi acil servisinde önceki gece meydana gelen arbedeye hastane yönetimi tepki gösterdi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Devlet Hastanesi acil servisinde önceki gece meydana gelen arbedeye hastane yönetimi tepki gösterdi. 


Basın toplantısı düzenleyen Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, yaşanan çirkin olayı kınadı. Göçmen, acil serviste sağlıkçılara yönelik şiddet olayına karışan kişiler hakkında hukuki sürecin başladığını bildirdi. Göçmen, sağlıkta şiddetin önlenemediğini söyleyerek, “Yine olumsuz bir olayı açıklamak için buradayız. Maalesef önceki gece acil servisimizde istenmeyen bir olayla karşılaştık. Genel durumu kötü olan bir hastamızın prosedür dışında sevkini isteyen yakınları tarafından acil servisteki çalışanlarımız darp edildi. Orada bir takım fiziki saldırılara maruz kaldılar ve hasta yakınları bazı yapılara da zarar verdi. Bu olaylar maalesef son günlerde Türkiye genelinde artmaya başladı. Toplumda sağlık çalışanlarına karşı bir tepki var. Bu durum zaten zor şartlarda çalışan sağlıkçıları olumsuz etkiliyor. Çok mağdur durumdayız. Bu konuda ben halkımızdan sağlık çalışanlarına karşı saygı bekliyorum. Emin olabilirler ki her hasta bizim hastamız, bizim de yakınımız. Onlara şartlar el verdiği şekilde hak ettikleri hizmeti veriyoruz. Ancak prosedürlerden kaynaklanan bazı sıkıntılar sağlık personeline mal edilmemelidir. Biz özellikle halkımızdan hassasiyet bekliyoruz. Böyle üzücü olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz” dedi.
Olaylarla ilgili güvenlik kamera kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmaması konusunu değerlendiren Göçmen, “Hastanede yaşanan olayların güvenlik kamera kayıtlarını vermemiz için Kamu Hastaneler Birliği’nden izin almamız gerekiyor. Maalesef bununla ilgili onay verilmediği için görüntüleri paylaşamadık” şeklinde konuştu.
Göçmen, sağlıkta şiddetin önlenmesi adına beyaz kot uygulaması olduğunu hatırlatarak, darp edilen sağlık personelinin şikayetçi olmaması halinde bile kişiler hakkında kamu davası açıldığını hatırlatarak, “Daha önce bu tür olaylara maruz kalan arkadaşlar şikâyetçi olduğu takdirde cezai işlem başlatılıyordu. Ama şu an mağdur personel şiddete maruz kaldığı zaman şikâyetçi olmasa da saldırgan hakkında kamu davaları açılıyor. Bu davalardan sonuçlanmaya başlayanlar da oldu. Hapis cezası çıkanlar, çok ağır para cezaları alanlar oldu” diye konuştu.
Acil serviste 3-4 bin lira civarında maddi hasar meydana geldiğini aktaran Göçmen, olayın manevi hasarının daha büyük olduğunun altını çizdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.