SON DAKİKA
Hava Durumu

Hatanın telafisi olmaz

Alpaslan YILDIZ Yerel seçimler için en kritik viraja girerken AK Parti’de bir anda 8 ilç

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2018 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hatanın telafisi olmaz
Alpaslan YILDIZ
Yerel seçimler için en kritik viraja girerken AK Parti’de bir anda 8 ilçe başkanının ve çok sayıda yöneticinin istifa etmesi akılları karıştırdı. Daha bir yıllık siyasi tecrübeleri olmayan isimleri sahaya sürmek AK Parti’nin ciddi oy kaybetmesine ve rakiplerinin iştahlarının daha da kabarmasına yol açabilir. Türkiye’nin en başarılı ve örnek belediyelerinden biri haline gelen Yıldırım’da bile atılmak istenen tehlikeli adımlar çok pahalıya mal olabilir.
Türkiye yerel seçimlerin heyecanını yaşarken, AK Parti Bursa’da son günlerde üst üste yaşanan gelişmeler akıllara durgunluk verecek cinsten. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yeniden aday gösterilmesinin ardından gözlerin çevrildiği ilçelerde, istifa eden 8 ilçe başkanıyla birlikte 184 aday adayı var.
BOZBEY VE ANKETLER
CHP’de 4 dönemdir Nilüfer Belediye Başkanı olan Mustafa Bozbey’in uzun zamandır istemediği büyükşehir belediye başkanlığına dümen kırmasında,  İYİ Parti ile ittifakın yanında son dönemde AK Parti içinde belli kesimlerin muhalif söylemler geliştirmesinin etkili olduğu ifade ediliyor. Tam da bu noktada ilçe adaylarının belirlenmesinde rol alarak farkı kapatabileceğine inanan Bozbey’in paçaları sıvamasına karşılık AK Parti, yeni atanan ve daha koltuklarını ısıtamamış, herhangi bir başarı ortaya koyamamış ilçe başkanlarını istifa ettirerek seçime giriyor.
YILDIRIM İÇİN ÇILGINLIK OLUR
Yıldırım Belediyesi’nde tarihinin en başarılı yönetimini sergileyen ve Türkiye’ye örnek olan uygulamalarıyla öne çıkan İsmail Hakkı Edebali’nin karşısına daha bir yıl bile ilçe başkanlığı yapmamış ilçe başkanı çıkarmaya çalışmak AK Parti için en büyük çılgınlık olur. Osmangazi Meclis Üyeliği yaparken Yıldırım’a ilçe başkanı olan ve bir yıl bile bu koltukta oturmayan bir ismi Yıldırım’da aday yapmaya çalışmak, bunca emeğe ve bunca mücadeleye sekte vurmak anlamına gelecek.
YENİ BİR YILDIRIM DÖNEMİ BAŞLADI
Bursa’nın merkez ilçeleri arasında en geride kalmış ve sorun yumağı haline gelmiş Yıldırım’da bir dönemde önemli hamleler yaparak, kentin adeta çehresini ve ufkunu değiştiren İsmail Hakkı Edebali’nin karşısına siyasi tecrübesi olmayan bir isimle çıkmak bir anlamda harakiri yapmaktan öteye bir şey değil.  Yıldırım'da 'Yeni Yıldırım' dönemini başlatan İsmail Hakkı Edebali, geleceğin Yıldırım’ını oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Edebali, 2. döneme ulusal ve uluslararası övgülere layık görülen projelerle devam etmeye hazır. "Yeni ve yeniden üretmeye devam" etmek için yola çıkan Edebali; birinci hizmet döneminde, ilçenin sorunlarını yerinde tespit ederek, kısa zamanda hayâl gibi görünen projeleri gerçekleştirmeyi başardı.
“İKİNCİ DÖNEM İÇİN HER ŞEY HAZIR”
Görülen ve sorun edilen birçok sıkıntıyı mevzuatlar çerçevesinde aşmak için büyük çaba harcayan ve bu sorunları arkada bırakan Edebali yönetimindeki Yıldırım Belediyesi,  yeni döneme her yönüyle hazır.  Tefrika, dedikodu ve algılara kulaklarını kapattıklarını ifade Edebali, “Artık yeniden ayağa kalkma zamanıdır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu temsil etmekle mükellef olduğumuzun farkındayız, dolayısıyla yerelde kalkınmayı, ülkemize milletimize hizmeti, çıkar gözetmeyen bir anlayışla şaha kaldırmalıyız. Bu şuur ve bilinçle durmadan, yılmadan disiplin ve yorulmadan ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
NİLÜFER VE DİĞERLERİ
AK Parti’nin başarı sağlayamadığı Nilüfer’de çok güçlü bir adayla seçime girmesi gerekiyor. Ancak zayıf ve muhalefet edemeyen, bölgesine hakim olamayan bir ilçe yönetiminin hali hazırda görevde olduğu ilçede, öncelikle ilçe yönetimine el atılması gerekiyor. Karacabey, Gürsu gibi ilçelerde mutlak suretle aday değiştirmesi gereken AK Parti, CHP-İYİ Parti ittifakının Mustafa Bozbey hamlesini iyi okuyarak, ilçelerde oy kaybına yol açacak adımları atmaması gerekiyor. AK Parti’nin kalesi Bursa’da ilçelerde yapılacak hatalarla ortaya çıkacak oy kayıplarının bedeli çok ağır olabilir. AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve yönetiminin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la eş güdüm sağlayarak, ilçelerde en fazla oyu alacağı adayları sahaya sürmesi, başarılı olduğu ilçelerde mevcut başkanların daha güçlü bir şekilde desteklenerek görevlerini sürdürmesi hayati önem taşıyor.  Bu kritik virajda hiç hata yapmama gibi bir görevi ve ödevi olan İl Başkanı Ayhan Salman’ın tecrübesi ve becerisi tartışılır, isimlerin yanında durmak yerine AK Parti’yi daha ileriye taşıyacak isimlerden yana tavır koyması, kendi siyasi geleceği açısından da büyük önem taşıyor.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.