SON DAKİKA
Hava Durumu

Hatırası dolandırıldı, geri dönüşüme gitti

YAŞLI KADIN DOLANDIRICILARIN AĞINA TAKILDI (ONUR AKTAŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hatırası dolandırıldı, geri dönüşüme gitti
Bursa'da telefon dolandırıcılarının ağına takılan yaşlı kadın, 'Oğlunu PKK kaçıracak' diyen sahte polislerin isteğiyle ölen eşinden son hatıra olan yüzüğü kuyumcuda bozdurdu.
 

 

Edinilen bilgiye göre, 9 çocuk 30 torun sahibi 67 yaşındaki Besime Günaydın telefon dolandırıcılarının ağına takıldı. Yaşlı kadını arayan dolandırıcılar, "Eğer dediklerimi yapmazsan, çocuklarından biri PKK terör örgütü tarafından kaçırılacak" dedi. Yaşlı kadının telefonu kapatmasına izin vermeyen dolandırıcılar, elindeki altınları hemen bozdurmasını ve ne kadar parası varsa hesaplarını yatırmasını istedi. Kuyumcunun yolunu tutan Besime Günaydın, merhum kocasından kalan 50 yıllık son hatıra yüzüğü bozdurdu.Yastık altındaki bir miktar parasını da alarak dolandırıcıların talimatları doğrultusunda PTT şubesinin yolunu tutan kadına cep telefonundan ulaşamayan çocukları paniğe kapıldı. Sürekli meşgul çalan telefon polisin aklına telefon dolandırıcılarını getirdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleriyle irtibata geçen aile, anneleri Besime Günaydın'ın hangi bankalarda hesabı olduğunu paylaştı. Bursa merkez ve ilçelerde aranan yaşlı kadın polis ekipleri tarafından PTT şubesinde dolandırıcılara para yatırmadan hemen önce tespit edilerek dolandırıcıların elinden kurtarıldı.

GERİ DÖNÜŞÜME GİTTİ

Polis ekiplerinin soruşturması üzerine kocasından kalan son hatırayı sattığını ifade eden Besime Günaydın, yüzüğü sattığı kuyumcuya getirildi. Polis ekipleri yaşlı kadının dolandırıcılık olayına kurban gittiğini ifade ettikleri kuyumcudan yaşlı kadının ödenen meblağ karşılığı yüzüğü geri vermesini istedi. Kuyumcu yüzüğü kesip altın geri dönüşümüne verdiğini söyledi. Polis ekipleri kuyumcuya, Besime teyzenin mağdur olmaması için bir yüzük vermesini istedi. Kuyumcu, yaşlı kadına parmağına uygun bir yüzük beğenmesi için yüzük çeşitlerini gösterdi. Bir yüzük beğenen Günaydın, yüzüğün içine merhum kocasının isminin yazılmasını istedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.