SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayal dünyaları kuklalarla birleşiyor

Gerçekleştirdiği kültür, sanat, sosyal aktivitelerle yediden yetmişe herkesin beğenisi toplayan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki okullarda ‘Oy

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayal dünyaları kuklalarla birleşiyor
Gerçekleştirdiği kültür, sanat, sosyal aktivitelerle yediden yetmişe herkesin beğenisi toplayan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki okullarda ‘Oyun Arkadaşım Kukla’ etkinliği ile çocuklara kukla yapımını öğreterek hayal dünyalarını geliştiriyor.

Batuhan YORULMAZ

Her hafta farklı okullarda miniklerin yeteneklerinin ortaya çıkmasında aracı olan Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği kukla yapım etkinliği ile çocuklara keyifli anlar yaşattı. Bir ayda 7 okulda bin 100 öğrenciye ulaşan etkinlik kapsamında çocukların kişisel gelişimine katkı sağlandı. Kendilerine dağıtılan kukla parçalarını boyayarak, eğitmen Ata Yıldırım’ın yardımı ile boyadıkları parçaları birleştiren minikler, kendi kuklalarını kendileri yaptı. Kukla Atölyesi çalışmaları ile kendi kuklalarını yapmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ayrıca kukla yapımı ile ilgili yöntem ve teknikleri de öğrendi. Çocukların dil gelişimini destekleyen eğitimlerde minik öğrenciler kukla atölyesinde öğrendikleri tekniklerle evde ve okulda kendi oyuncaklarını üretebilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.