SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayat hikâyesinin sanatla buluşması

Esra ECER Ördekli Kültür Merkezi’nde 20 yıllık Güzel Sanatlar öğretmeni Ülkü Kara’nın ilk kişisel sergisi ‘Serzeniş’ sa

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2018 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayat hikâyesinin sanatla buluşması
Esra ECER

Ördekli Kültür Merkezi’nde 20 yıllık Güzel Sanatlar öğretmeni Ülkü Kara’nın ilk kişisel sergisi ‘Serzeniş’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu.



Ülkü Kara’nın 3 yıllık süreçte hazırlamış olduğu yağlı boya, sulu boya, akrilik, kara kalem ve pastel boya çalışmalarından oluşan toplam 65 eser ve ilk kitabı ‘Kapı Aralığı’ Ördekli Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.  Sergide tanıştığı kişilerden ilginç hayat hikâyeleri dinlediğini söyleyen Kara, bu hikâyeleri de kitaplaştırmak istediğini dile getirdi. 3 yıl önce abisini kaybeden Kara, “Abimi kaybettikten sonra ölüm gerçeğiyle tanıştım. Hayat o kadar kısa ki bir şey bırakıp gitmek gerekiyormuş dünyaya. Dergilerde çıkan şiirlerimi abime anlattığım zamanlarda ‘Bana somut bir şey göster, hani kitabın’ derdi. O yüzden şiirlerimi kitaplaştırmak istedim. Abim bana büyük dersler vererek gitti, artık yazmayı da resim yapmayı da bırakamam çünkü çalışmalarım bana manevi bir huzur veriyor” diye konuştu.



Kara, ziyaret sonunda yazmış olduğu “Kapı Aralığı” isimli şiir kitabını da ziyaretçilere imzaladı.  ‘Serzeniş’ 29 Haziran’a kadar Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.