SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayat varsa umut hep var!

Bursa’da trafik kazası geçirip yıllarca yatağa bağlı yaşamak zorunda alan bir genç, azmiyle ayağa kalkıp, çok sevdiği güreşe geri d

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2018 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayat varsa umut hep var!
Bursa’da trafik kazası geçirip yıllarca yatağa bağlı yaşamak zorunda alan bir genç, azmiyle ayağa kalkıp, çok sevdiği güreşe geri döndü. Yaşama sevinci ve hırsı ile örnek olan Halil İbrahim Öksüzer, bir kez daha hayatın her anında umudun olduğunu gösterdi.


Erzurumlu bir ailenin 4’üncü çocuğu olan Halil İbrahim Öksüzer, 14 yaşındayken geçirdiği korkunç bir trafik kazasının ardından yıllarca yatağa bağlı yaşamak zorunda kaldı. 9 yaşında Bursa Büyükşehir Belediyespor’da güreşe başlayan Öksüzer, 14 yaşında kaza geçirdiği güne kadar takımda yer aldı.
EN BÜYÜK HAYALİ MİLLİ FORMAYDI
Belediyespor’da yıllarca güreşen ve en büyük hayali milli Formayı giymek olan genç güreşçiye 2005 yılında otomobil çarptı. Otomobil çarpmasıyla birinci derece beyin travması geçiren Öksüzer’in beyin kemiği alındı.
YILLAR SÜREN BİTKİSEL HAYAT
Aylarca yoğum bakımda yıllarca da bitkisel hayatta yatağa bağlı olarak yaşadı. Ailesinin bir bebek gibi baktığı Halil İbrahim Öksüzer, yıllar sonra ayağa kalkarak azda olsa destekli olarak yürümeye başladı. Aldığı tedavilerin sonucunda ayağa kalkan genç adam şimdi antrenman salonuna giderek eski arkadaşlarıyla güreş tutuyor.
AZMİ İLE ÖRNEK OLUYOR
Azmi ve yaşama hırsıyla herkese örnek olan Öksüzer, dışarıdan sınavlara girerek lise diploması da aldı. Bilgisayar kullanmayı bilen genç adam masa başı çalışabileceği bir iş istiyor. Azmi ve hırsıyla hayata sıkı sıkı sarılan Öksüzer, kendisine uzanacak destek eliyle işe girip yaşamını kendi ayakları üzerinde sürmenin hayallerini kuruyor.
BABASI YAŞADIKLARINI ANLATTI
Çok zor günler geçirdiklerini ifade eden baba Cihat Öksüzer, “Ben memur olarak çalışıyordum. Tayinimin gereği Bursa’ya geldim. Halil İbrahim Bursa’da Büyükşehirspor bünyesinde güreşmeye başladı. Orta okulun son yılında çocuğuma otomobil çarptı ve birinci derecede beyin travması geçirdi. Gayet sağlıklı olan ve güreşçi olan çocuğum yürüyememeye başladı. Aylarca yoğum bakımda yıllarca da bitkisel hayatta kaldı. Sonra destekli de olsa yürümeye başladı. Gördüğü tedaviler sonucunda şimdi zorda olsa tek başına yürüyebiliyor” dedi.
“GÜREŞÇİ OLMAK İSTİYORDU”
Baba Cihat Öksüzer, oğlu Halil İbrahim Öksüzer’in en büyük hayalinin milli bir güreşçi olmak olduğunu da anlatırken, “Kazadan sonra bu hayâli yarım kalmıştı. Azmetti ve ayağa kalktı. Şimdi salonda antrenmanlara katılıyor” dedi.
GÜREŞTEN VAZGEÇMEDİ
Geçirdiği kaza sonucu güreş hayâllerinin yarım kaldığını belirten Halil İbrahim Öksüzer, “Kazadan sonra yatağa bağlı kaldım. Tedavilerin ardından ayağa kalktım, şimdi idmanlara gidip güreş yapıyorum. Dışarıdan sınavlara girip liseyi bitirdim. Şimdi tek isteğim masa başı bir iş. Yetkililer sesimi duyup bana yardım ederse çok sevinirim" şeklinde konuştu.

(İHA)

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.