SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayırseverlerin İsim Tepkisi

Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyelerinin, Yeniceabat’ta yaptırılan BTSO Okulları’na kendi isimlerini ve

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayırseverlerin İsim Tepkisi
Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyelerinin, Yeniceabat’ta yaptırılan BTSO Okulları’na kendi isimlerini vermesi şehirdeki hayırsever iş adamları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. 

Bursa’da 4 ayrı yerde okul inşa eden Hayırsever İşadamı Ali Karasu, 35 bin üyesi bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerinin verdiği aidatlarla yapılan okullara, yönetim kurulunun kendi kararları ile şahısların isimlerini vermesini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini söyledi. Ali Karasu şunları kaydetti:
“Eski yöneticilerin Yeniceabat’ta BTSO tarafından yaptırılan okullara kendi isimlerini vermeleri hem gerçek anlamda hayırseverlere, hem de 35 bin üyeye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır.
Bursa eğitime katkı koyma anlamında Türkiye’ ye örnek olmuş bir ilimizdir. Şehrimizde onlarca hayırsever okul yaptırmış, bu okullar için milyonlarca lira harcamış, sonra bu okullara isimlerini verme onuruna ulaşmışlardır. Eğitim için beş kuruş harcamadan bir okula kendi ismini vermek bence büyük bir hatadır. Bu nedenle BTSO’nun eski yönetimdeki arkadaşların, kamuoyu önünde hayırseverlerden ve parasını kullandıkları BTSO üyelerinden özür dilemeleri gerekmektedir. Görüştüğüm tüm hayırsever dostlarım, oturduğu yerden karar alarak kurumun yaptığı okullara yönetimin kendi isimlerini vermelerinin etik olmayan hareket olduğu fikrindedir. Kimsenin, BTSO üyelerinin parasıyla yapılan bu hizmeti kendisine mal ederek tarihe geçmeye çalışma hakkı yoktur. BTSO’nun eski yöneticilerini kınıyor, tümünü, kişisel bütçelerinden birer okul yaparak Bursa’ya armağan etmeye, böylece kitlelerden özür dilemeye çağırıyorum”
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin depremde yıkılma tehlikesi bulunan Fethiye’deki binalarını 1 yıl gibi kısa bir sürede yeniden ihya eden ve birçok okul yaptıran işadamı Faik Çelik de bu kararın aynı zamanda geçen dönem BTSO meclisine de bir saygısızlık olduğunu söyledi. İş adamı Faik Çelik, yaptığı açıklamada, “Kesinlikle ben de uygun görmüyorum. Çalışan bir kişinin, hangi kurumda olursa olsun çalıştığı dönemde kurumun yaptığı tesise kendi ismini vermesi hiç uygun değildir. Eğitim Vadisinde yapılan okullara, daha önce BTSO’da görev yapmış ve Hakkın rahmetine kavuşmuş yöneticilerinin isimlerini vermiştik. Bir yönetim kurulunun karar alıp kendi isimlerini kurumun yaptığı okullara vermesi yanlıştır. Görev yapmış bir başkanın konulabilir, ama o da sonraki dönem takdir ederse konulabilir. Kendi cebinden para vermeyen yönetim kurulu üyelerinin isminin BTSO’nun yaptırdığı okullara verilmesi yanlıştır. Türkiye’de bu şekilde hayır yapan kurumların binlerce yöneticisi var. Böyle bir uygulama da duymadım, görmedim. Geçen dönem yönetimi, bu kararları ile aynı zamanda BTSO meclisini de hiçe saydılar. Meclise getirselerdi onay isteseydiler. Böyle bir karar çıkmazdı. Bu isim verme meselesini de herkes duyardı. Olay geçmiş. Bir hayırsever olarak şık bulmadım. Yeni yönetimin bu hatayı düzelteceğini ümit ediyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.