SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayme Ana Bacıbey Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekili olan Ayşe Şekibe İnsel anısına  İnegöl Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Hayme Ana Bacıbey Ö

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayme Ana Bacıbey Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekili olan Ayşe Şekibe İnsel anısına  İnegöl Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Hayme Ana Bacıbey Ödülleri sahiplerini buldu.
 

 

 

 

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Hayme Ana Bacıbey Ödül töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  “ Bacıbeyler günümüzde ‘sosyal devlet anlayışının’ 8 asır önceki adı oldular. Anadolu Bacıları, dünyada kurulan ilk kadın teşkilatı olması bakımından gurur kaynağımız .Anadolu Bacıları içinde öyle ulu bir şahsiyet var ki, bir milletin yeniden ayağa kalkmasına öncülük etmiş , bir milletin yeniden dirilişine ve şahlanışına şahitlik etmiş öyle bir Bacıbey var ki bugün burada toplanmamızın da vesilesi olan kişi. Bu önemli karakter ; bu toprakların dünyanın en büyük ve en uzun ömürlü Türk devleti olan Osmanlı’nın gerçek kurucusunu , Bacıbey Hayme Ana’dan başkası değil.’’ dedi.



Başkan Aktaş, 3 kıtada hüküm sürmüş Türk devletinin kurucusu Ertuğrul Gazi’nin annesi olan Hayme Ananın, Osmanlı Devleti’nin temelini atan önemli bir şahsiyet olduğunu  ve dünya tarihinin seyrinin değiştirdiğini vurguladı. Bu yıl Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekili olan Ayşe Şekibe İnsel’in adının yaşatılması adına düzenlenen ödül töreninde bulunmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, ‘’İnegöl Belediyesi olarak geçen Kasım ayında temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Şekibe İnsel Tabiat Çiftliği projesiyle Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekilimizin adını yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz,  8 şubat 1935 tarihinde meclise giren 17 kadın milletvekilinden birisi olarak bize böylesi bir gururu yaşatan Şekibe İnsel hanımefendiye ne yapsak az gelir. ‘’ Ödül törenindeki konuşmaların ardından ödüller Başkan Alinur Aktaş tarafından Türkiye’de yaptığı işlerde adından söz ettiren kadınlara  tek tek takdim edildi.

 

 

Hayme Ana Bacıbey Ödülleri

TRT Kadın Kahramanlar TV dizisi , TRT Bursa Temsilcisi Yakup Diricanlı

Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bacıbey Teşkilatı Ayşe Yavuz

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru

Darbe kalkışmasında ‘Gazi’ ünvanı alan Belediye Meclis Üyesi Derya Ovacıklı

Gemlik Halitpaşa Mah. Muhtarı Sevim Koçdemir

Yenişehir Ulucami Mah.Muhtarı Yurdanur Ülker

Türkiye Cumhuriyetinin İlk Kadın Bakanı İmren Aykut

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk Kadın Çevre Bakanı Işılay Saygın

AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik

Fatma BAŞARAN

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.