SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP, Bozbey'i işaret etti!

Alpaslan YILDIZ HDP, gizli ittifak kurduğu CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa B

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HDP, Bozbey'i işaret etti!
Alpaslan YILDIZ
HDP, gizli ittifak kurduğu CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e destek verip, Bursa’da aday çıkarmama kararı aldı. Cumhur ittifakını hedef alan bir açıklama yapan HDP Bursa İl Başkanlığı, CHP’ye destek atarak; Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey’de de seçime girmiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP arasında yerel seçimler için yapılan gizli ittifak yavaş yavaş renk vermeye başladı. CHP listelerinde HDP ve sol bileşen adaylara yer verilirken Bursa’da ne yapacağı merak edilen HDP’nin tavrı belli oldu. HDP, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey’e destek atarak aday çıkarmadı. Kritik ilçelerde CHP’den yana tavır alan HDP, CHP’nin seçime girmediği Yenişehir ve İnegöl’de aday çıkardı.

HDP’NİN CUMHUR İTTİFAKI RAHATSIZLIĞI

Bursa İl Eş Başkanları Mehmet Resul Baykara-Serpil Yıldız imzasıyla yerel seçimlerde Bursa’daki kararlarını açıklayan HDP, Cumhur İttifakı’nı hedef aldı. HDP’den yapılan açıklamada Cumhur İttifakı’ndan duyulan rahatsızlık “Kürtler ve Aleviler başta olmak üzere AKP-MHP ittifakının ırkçı, emek karşıtı ve anti-demokratik politikalarından rahatsız olan herkesle ortaklaşmayı esas aldık. Bu tavrımızı deklare ettikten sonra bu çerçevede bir araya gelen muhalefette de bir beklenti oluştuğunu gördük. AKP-MHP ittifakının geriletilmesi ve halka karşı gelişen her türlü uygulamalarına son verme amacıyla bizler de kendi güç ve potansiyelimizi yerellerde tek tek değerlendirerek özgün politikalar geliştirmeye çalıştık” ifadeleriyle yer aldı. Kurulduğu günden beri ırkçı ayrılıkçı siyaset izleyen HDP’nin Cumhur İttifakı’nı hedef alıp CHP’yi adres göstermesi kurulan kirli ittifakı da gözler önüne serdi.

ZAYIF YERLERDE ADAY ÇIKARDI

HDP, İYİ Parti’nin aday gösterdiği ve CHP’nin adayının olmadığı Yenişehir ve İnegöl’de aday çıkararak seçime girmeye karar verdi. Yine CHP’nin çok zayıf olduğu Keles, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, M.Kemalpaşa, Orhangazi, İznik ilçelerinde aday çıkarmayan HDP,  buralarda belediye meclis üyeliği seçimlerinde yer alacak.

HDP’DEN BOZBEY’E BÜYÜK DESTEK

HDP, Büyükşehir’de aday çıkarmayarak CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e destek verirken, aynı desteği HDP seçmenlerinin yoğunluklu yaşadığı ve ciddi oy potansiyelinin olduğu Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey’de de aday çıkarmayarak sürdürdü. Böylece Bursa’da HDP seçmeninin Bozbey’e oy vermesi için gereken şartları oluşturmuş oldu.

İTTİFAKA FEDAKARLIK KILIFI

Seçim stratejisini Mustafa Bozbey’e göre kurgulayan ve azami oyu Bozbey’e aktarmaya çalışan HDP’nin bu desteğe hazırladığı kılıf ise, “Demokrasi güçlerinin taleplerini dikkate alacak adaylara kitlemizin özgürce karar verebilmesine imkân tanıyacak bir tutum geliştiriyor” şeklinde dile getirildi. HDP’nin adeta adres gösterdiği Bozbey’e mesajda göndererek beklentilerimizi karşıla dediği açıklamanın o bölümü şöyle; “Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adaylığı konusunda Bursa demokrasi güçlerinin tutumunu esas alacağız. Açık olarak söylemek gerekirse Bursa’nın ve ülkenin başına bela olan iktidarın karşısında cesaret ve feraset ile duracak; demokrasi güçlerinin taleplerini dikkate alacak adaylara kitlemizin özgürce karar verebilmesine imkân tanıyacak bir tutum geliştiriyor. Kendi adımıza Büyükşehir’de de aday çıkarmıyoruz.”

BOZBEY KAZANIRSA…

Nilüfer Belediyesi’nde çok sayıda HDP’liyi istihdam eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, partinin yöneticileriyle olan ilişkileriyle de biliniyor. HDP eski İl Başkanının kardeşi Müberra Akgün’e önce Kent Ormanı’nda restoran veren Bozbey, buranın Bursa Büyükşehir’e devrolmasının ardından Misi’de belediye tarafından onarılan bir binayı ihalesiz olarak Akgün’e cüzi bir kirayla otel yapması için kiraladı. Bozbey’in belediye bürokratları arasında da çok sayıda HDP’li olduğu biliniyor.  Yine Bozbey’in kültür danışmanı olan Feza Soysal HDP’li olduğunu sık sık dile getirirken, Bozbey’in basın müdürü Berhan Soner sol terör örgütlerinin propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklanmış bir süre cezaevinde kalmıştı.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.