SON DAKİKA
Hava Durumu

Hedef 5,1 milyar dolar

Otomotiv endüstrisi mart ayı ihracatında binek otomobil ürün grubunda bir milyar 870 milyon dolar dış satış gerçekleştirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Otomotiv endüstrisi mart ayı ihracatında binek otomobil ürün grubunda bir milyar 870 milyon dolar dış satış gerçekleştirdi. 


İhracat rakamlarını değerlendiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, mart ayında yüzde 2 daralma olmasına rağmen yılın ilk çeyreğinde 5.1 milyar dolarlık ihracatla hedefi yakaladıklarını söyledi. OİB, mart ayı ihracat raporuna göre binek otomobil ürün grubunda artış yaşandı. Sabuncu, binek otomobil ihracatında son aylarda yaşanan artışların kendilerini sevindirdiği kadar, diğer ürün gruplarındaki gerilemenin de bir o kadar üzdüğünü söyledi. Sabuncu, “Özellikle ticari araç ürün grubunda beklentilerimizin üzerindeki düşüş, bizi toplam ihracat anlamında olumsuz etkiledi. Ancak, yine de yılın ilk çeyreği dikkate alındığında elde etiğimiz 5.1 milyar dolar ihracatın bizi 2013’teki 20 milyar dolarlık hedefimize götüreceğine inanıyoruz. Şubat ayında AB pazarına yönelik artış mart ayında tekrar eksiye dönmeseydi, önümüzü çok daha rahat görebilecektik. Bu gösterge AB pazarındaki toparlanmanın zaman alacağını bize bir kez daha işaret etmiştir” dedi.
Alternatif pazarlardan Amerika ve Afrika ülkelerine yönelik dış satışların artmaya devam ettiğini de vurgulayan Sabuncu, yeni pazar arayışlarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.