SON DAKİKA
Hava Durumu

Hedef 'Yeşil Yıldırım'

Yıldırım Belediyesi ilçe parklarında gerçekleştirdiği temizlik, sulama ve revizyon çalışmalarıyla sağlıklı sosyal alanlar hazırlayar

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2018 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hedef 'Yeşil Yıldırım'
Yıldırım Belediyesi ilçe parklarında gerçekleştirdiği temizlik, sulama ve revizyon çalışmalarıyla sağlıklı sosyal alanlar hazırlayarak şehir estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiriyor. 


 

Yıldırımlılara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için hizmetlerini sürdüren Yıldırım Belediyesi, parklarda temizlik, sulama, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirirken ilçeye kazandırdığı çiçek ve ağaçlarla hem yeşile hem de şehir estetiğine katkı sağlıyor. 2018 yılı içinde ilçeye 3 yeni park daha kazandırılırken, 15 parkta revizyon, 4 parkta otomatik sulama sistemi yapıldı. Parklarda yapılan çalışmalarla bin 318,35 metrekare kauçuk zemin uygulaması, 55 plastik çocuk oyun aleti montajı ile vatandaşların sağlıklı yaşam koşullarına katkıda bulunmak amacı ile 50 spor ve kondisyon aleti kazandırıldı. Öte yandan parklara ve ilçenin muhtelif yerlerine 320 çöp kutusu, 264 bank, 58 masa ve 13 pergole monte edilen ilçede, mevcut oyun aletlerinden kullanılmaz durumda olanlar yenisi ile değiştirilirken yetersiz görülenlere ilave oyun aleti montajları yapıldı. Ağaçlandırma döneminde yol ağaçlandırması, ağaçlandırma alanları, park ve yeşil alanlarda toplam 20 bin 34 adet fidan ve bitki dikilirken, toprak taşınması, bitkilendirme ve çimlendirme işleri yapılarak Yıldırım ‘yeşil’ kimliğine tekrar kavuştu. 2018 yılı içerisinde park ve yeşil alanlarda 91 bin 606 çiçek dikimi çeşitli yeşil alan ve refüjlere uygulanarak görsel zenginlik sağlanırken, 73 parka da 562 meyve fidanı kazandırıldı.


"Ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz"
Parkların eskiden olduğu gibi yeniden çocuk cıvıltılarıyla dolan güvenli oyun alanları haline gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırırken mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli periyotlarla yapıyoruz. Şehirlerin zenginliğinin parkların ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılı olduğu bilinciyle, vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaştıkları, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz. Çocuklarımızın ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmalarını, parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören parklardaki ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu. Her biri farklı anlayışla tasarlanan parkların, ilçe sakinlerine ferah ortamlar sunarken, çocuklara yönelik yapılan parkların güvenli oyun imkanı sağladığını belirten Edebali, “Yıldırım, yeşil alanları ve parklarıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor. Yıldırım'daki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için spor aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlarımızın rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına Yıldırım’da doğaya ve çevreye duyarlı hizmetlerimizi sürdürürken, ‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek adına ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)



 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.