SON DAKİKA
Hava Durumu

Hedefimiz 12 ay Uludağ

BURSA VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU AÇIKLAMALARDA BULUNDU (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hedefimiz 12 ay Uludağ
 Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şehrin 2026 kış olimpiyatlarına talip olması gerektiğini söyledi.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Bursa Valiliği koordinasyonunda, gerçekleştirilen 'Uludağ sürdürülebilir turizm planı tanıtım toplantısı' gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan Karaloğlu, "Uludağ'ın şu anda bulunduğu seviye ve noktanın, olması gereken olmadığını hepimiz biliyoruz. Uludağ'ın en büyük problemlerinden bir tanesi sahibinin çok olması. Bazen sahipsizlik problemdir, bazen de sahibin çok olması. Bazen sevgisizlik problemdir, bazen de çok sevmek problem. Uludağ bir orman bölgesi bunu değiştiremeyiz. Ormanlarımız anayasamıza göre korunur, korunması da gerekir. Uludağ aynı zamanda bir milli parktır. Bunu da korumamız gerekir. Uludağ’da doğal sit alanlarımız var. Bunları koruyamazsak Uludağ özelliğini kaybeder" dedi.
Sadece kış sezonunda hizmet veren Uludağ'ın 12 ay kullanılmasının zorunlu olduğunu belirten Karaloğlu, bu doğrultuda yetki sahasına giren tüm kurumların ve işletme sahiplerini ortak aklı ortaya koymaları konusunda uyardı. Taraflar arasında ciddi bir işbirliği oluşturulabilindiği takdirde Bursa'nın 2026 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapabileceğini ve aynı yıl kutlanacak olan Bursa'nın fethinin 700. yılına anlam katacağını belirtti. Bu planlamanın, ilerleme yolunda yapılacak çalışmaların birinci ayağı olması gerektiğini dile getiren Karaloğlu, "Bizim hedefimiz 12 ay Uludağ. Şu anda 1 Ocakta açılıp, 15 Mart'ta kapanan bir Uludağ kış sezonundan bahsediyoruz. Yazıktır, günahtır. Bakın bu içinde bulunduğumuz otel geçen sene sezonda açıldı ve martta kapandı. Şimdi bu kadar devasa bir yatırımı sadece üç aylık bir sezon için bin 800 rakıma inşaat yapmanın, beton yapmanın maliyetini de düşünürseniz bir manası yok. Biz Uludağ'ı 12 ay kullanmak zorundayız. Uludağ rakamlarına baktığınızda Uludağ'a giden, gelen insanların yüzde 65-70'inin kışın dışında geldiğini görüyoruz. Ama gelen ne görüyor burada? Gelen bir şey bulamıyor" diye konuştu.
Bütün tarafların Uludağ’ı hak ettiği yere taşıması gerektiğini dile getiren Karaloğlu, "Artık rekabet var, eskiden tek tabancaydık. Bugün çok sayıda kayak merkezi var Türkiye'de. Her merkezinde kendisini yenileme noktasında uluslararası merkez olma noktasında gayreti var. Biz Uludağ'da yapmamız gerekeni yapmazsak bugünü arar hale geliriz. Artık Bursa'nın uluslararası yarışları alabilecek kayak alanlarına kayak pistlerine ihtiyacı var. Eğer biz planı ortaya çıkarttıktan sonra bu taraflar arasında ciddi bir işbirliğini oluşturabilirsek Bursa'nın 2026 kış olimpiyatlarına talip olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun iki sebebi var. Artık Uludağ'ın uluslararası standartlarda bir kayak merkezi seviyesine ulaştığını dünyaya göstermek. 2026 Bursa'nın fethinin 700. yılıdır. Aynı zamanda bizim içinde 700. yıl kutlaması kış olimpiyatlarının Bursa'da yapılmasına vesile olabilir. Ama bunun için gerçekten çok ciddi çalışma yapmak lazım. Bu planlama bunun birinci ayağı olabilir" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.