SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hedefimiz İtalya'yı geride bırakmak' 

Ev tekstili sektörü ‘Dünya Piyasasında Son Trendler ve İhracat’ temalı panelde buluştu. Panelde konuşan Uludağ Tekstil İhracatçılar

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Hedefimiz İtalya'yı geride bırakmak' 
Ev tekstili sektörü ‘Dünya Piyasasında Son Trendler ve İhracat’ temalı panelde buluştu. Panelde konuşan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “UTİB olarak ihracatımız yılın ilk 7 ayında kilogram başına 8,46 USD. Asıl hedefimiz İtalya’nın bazı ürünlerde bizden daha yüksek olan birim fiyatlarını da geçmek” dedi.
Ev tekstili sektörü ‘Dünya Piyasasında Son Trendler ve İhracat’ temalı panelde buluştu. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ile Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları (TETSİAD) işbirliğinde, Hilton Bursa’da düzenlenen toplantıda Türkiye ev tekstili üreticileri bir araya geldi. Toplantıya Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın katıldı. ‘Dünya Piyasasında Son Trendler ve İhracat’ temalı panelde konuşan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Türkiye tekstil ihracatının ortalama kilogram başına değeri 4,29 USD iken, UTİB olarak ihracatımız yılın ilk 7 ayında kilogram başına 8,46 USD” dedi.
 “EV TEKSTİLİ TÜRKİYE’NİN MARKA SEKTÖRÜDÜR”
UTİB olarak 2018 yılının ilk 7 ayında 760 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, geçmiş yıla göre yüzde 12 artış sağladıklarını ve yılsonuna kadar 1,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi beklediklerini söyledi. Engin, “Türkiye tekstil ihracatının ortalama kilogram başına değeri 4,29 USD iken, UTİB olarak ihracatımız yılın ilk 7 ayında kilogram başına 8,46 USD. Asıl hedefimiz İtalya’nın markalaşma ile gerçekleştirdiği, bazı ürünlerde bizden daha yüksek olan birim fiyatlarını da geçmek” dedi.  (Haber Merkezi)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.