SON DAKİKA
Hava Durumu

Hekimlere saldırılar gençleri doktorluk mesleğinden soğutuyor

Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, “Yeni nesil maalesef doktorluk mesleğini tercih etmiyor. Bunda son yıllarda hekimler

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2013 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2013 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, “Yeni nesil maalesef doktorluk mesleğini tercih etmiyor. Bunda son yıllarda hekimlerimize yönelik saldırıların rolü büyük” dedi. 


Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası MESO Başkanı Fehmi Duban ve oda yönetimi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Şevket Yılmaz Hastanesi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette yeni nesil gençliğin doktorluk mesleğine bakışının değişmeye başladığına dikkat çeken Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, “Son zamanlarda hekimlerimize yönelik yapılan kötü davranışlar ve saldırılar gençlerimizi doktorluk mesleğine uzak tutuyor. Gençlerimiz üniversite sınavı öncesi meslek seçiminde doktorluğu tercih etmiyor. Yakın zamanda toplumumuzda derin yaralar açacak bu durumu engellemek için birbirimize karşı sevgi ve saygı özelliğimizi kaybetmemiz gerekir” dedi.
Şevket Yılmaz Hastanesi’nin Güney Marmara bölgesinin en tercih edilen hastanesi olduğunu ifade eden Başhekim Prof. Dr. Karadağ, “Geçtiğimiz yıl içerisinde 2 milyon 660 bin vatandaşımıza sağlık hizmeti verdik. Şevket Yılmaz Hastanesi olarak Güney Marmara bölgesinin en çok tercih edilen hastanesi olmak bizim için büyük bir gurur” dedi.
Hastane yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ı da ziyaret ederek 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban, “Bizlerin sağlığı ve sıhhati için gecesini gündüze katan hekimlerimizin kıymetini bilmeliyiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.