SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem bayrağa hem Ata'ya büyük saygısızlık!

Alpaslan YILDIZ CHP’nin Atatürk üzerinden yaptığı istismar ve siyasetin en rezil örneği Mudanya’da bir kez daha gözler önüne

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hem bayrağa hem Ata'ya büyük saygısızlık!
Alpaslan YILDIZ
CHP’nin Atatürk üzerinden yaptığı istismar ve siyasetin en rezil örneği Mudanya’da bir kez daha gözler önüne serildi.  CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yaklaşık bir milyon liraya yaptırdığı Atatürk anıtının önündeki ağaç, heykelin görüntüsü kapanmasın diye belediye tarafından kesildi. Her organizasyonda bayrağı istismar eden Türkyılmaz’ın heykelin altında, yere ay-yıldızlı bayrak yaptırması ise skandalın üstüne mum dikti.
Göreve geldiği günden beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden siyaset yapan, darbecilerin kullandığı “Yurtta Sulh” sözünü kentin farklı noktalarına yazdıran CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu söylem ve eylemlerinin samimiyetten çok uzak ve oy avcılığı olduğunu son attığı adımla bir kez daha gözler önüne serdi.
İCRAAT OLMAYINCA HEYKEL DİKTİ
Mudanya’da 4.5 yıldır bir iki küçük park dışında herhangi bir hizmete imza atmadığı gibi Mudanya’yı bakımsız ve sorunlar yumağı bir şehir haline getiren CHP’li Hayri Türkyılmaz, Mudanya Sahil Bulvarı’nda yaklaşık bir milyon lira harcayarak Atapark adını verdiği ufak bir park yaptı. Sahilde küçük bir alan olan bölgeye galvaniz borularla Atatürk siluetinin olduğu devasa bir anıt yaptıran Türkyılmaz, ne kadar büyük bir Atatürkçü olduğunu bu işle göstermeye kalktı.
GÖRÜNTÜ KESİLMESİN DİYE AĞACI KESTİ
Türkyılmaz, anıtı yaptı yapmasına ancak deniz kenarından bakınca anıtın bir bölümünü bir ağaç kesti. İşte o ağaç için idam fermanı o anda verilmiş oldu. Deniz tarafından devasa galvaniz borudan heykelin görülmesini engelleyen ağaç belediye ekipleri tarafından üstelik başlarında Ziraat Mühendisi de olduğu halde kepçe ile yerinden söküldü. Yeşil ve ağaç konusunda nutuklar atan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, galvaniz borulardan heykeli için yıllardır orada insanlara gölge olan ağacı bir anda kesip attı. Böylece Atatürkçülüğü gibi çevreciliğinin de samimiyetten uzak, sadece insanların oylarını almaya yönelik kozmetikten ibaret olduğunu bir kez daha gösterdi. Belediye ekiplerinin oldukça vahşi bir şekilde ağacı kaldırmalarının ardından siyaset malzemesi ve istismar malzemesi yapılan anıtın görünmesinde bir engel kalmadı. Ancak vicdanlar sızladı.
ATATÜRK KESMEMEK İÇİN KÖŞKÜ TAŞIMIŞTI
Atatürk Yalova’daki çiftliğe gittiğinde, Köşkün hemen yanındaki Ulu Çınar ağacının dallarını kesmeye çalışan bir bahçıvan ile karşılaştı. Hemen bahçıvanı yanına çağırarak bunun nedenini sordu. Görevli bahçıvan ağacın dallarının uzadığını ve binanın duvarına dayandığını ifade etti. Aldığı cevaptan tatmin olmayan Atatürk, düşünülmesi bile imkânsız olan bir emir verir: “Ağaç kesilmeyecek, bina kaydırılacak.” Görev İstanbul Belediye’sine intikal eder. Belediye Fen İşleri Yollar Köprüler Şubesi sorumluluğu üstlenir. Başmühendis Ali Galip Alnar yanına aldığı teknik elemanlarıyla Yalova’ya gelerek çalışmaya başlar. 8 Ağustos 1930 tarihinde önce bina çevresindeki toprak büyük bir dikkatle kazılıp yapının temel seviyesine inilir. İstanbul’dan getirilen tramvay rayları döşenir. Santim, santim çalışılarak bina yapı altına sokulan raylar üzerine oturtulur. Artık binanın raylar üzerinde kaydırılarak ağaçtan uzaklaştırılması aşamasına gelinmiştir. Güzel ve sıcak bir yaz akşamında Ulu Önder Atatürk ile birlikte, kardeşi Makbule Atadan, Vali vekili Muhittin Bey, Emanet Fen Müdürü Ziya Bey ve Cumhuriyet Gazetesi Baş muhabiri Yunus Nadi nezaretinde bina 4.80 m. civarında kaydırılır. Bu olağanüstü ve riskli iş 10 Ağustos 1930 tarihinde tamamlanır ve Ulu Çınar Ağacı da kesilmekten kurtulur. O günden beri köşkün adı “Yürüyen köşk” olarak kalmıştır.


ANITTA BAYRAK SKANDALI
Atapark adı verilen ve devasa anıtın yer aldığı alanda bir başka skandal uygulama da gözlerden kaçmadı. Galvaniz borulardan yapılan ve devasa boyutu nedeniyle konulduğu yer tartışmalara neden olan anıtın altına ay-yıldızlı Türk bayrağı yapıldı. Yerden yarım metre bile yüksekliği olmayan kaidenin ortasına yapılan ay-yıldızlı bayrak adeta ayaklar altında kaldı. O bayrak için ulusal kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren komutanın anıtının altına böyle bir saygısızlığın yapılması büyük tepki topladı. Göklerde dalgalanması için can verilen bayrağın ayak altına konulması skandal olarak değerlendirilirken, vatandaşlar bir an önce o bayrak görüntüsünün oradan kaldırılmasını istiyor.
KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR
CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın aynı alanda hem bayrağa hem yeşile karşı tutumuyla ilgili kamuoyu açıklama bekliyor. Atatürk, kendi heykeli için ağaç kesilmesine müsaade eder miydi?  Atatürk ay-yıldızlı bayrağı yere resmedilmesine izin verir miydi? Atatürkçülük anlayışınız bu mu? Ay-yıldızlı bayrağın adeta ayak altına yapılması sizi rahatsız etmiyor mu? Ülkemizi işgal eden yunan bayrağını bile ayak altından kaldıran Atatürk’ü kullanarak bayrağı ayaklar altına almaktaki amacınız nedir?

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.