SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem Kur'an Okuyorlar Hem de Spor Yapıyorlar

Bursa'da 'Yaz kur’an kurslarında spor yapıyoruz” projesi kapsamında, Kur'an kurslarına giden çocuklar hem Kuran-ı Kerim öğreniyor, hem de ç

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hem Kur'an Okuyorlar Hem de Spor Yapıyorlar
Bursa'da 'Yaz kur’an kurslarında spor yapıyoruz” projesi kapsamında, Kur'an kurslarına giden çocuklar hem Kuran-ı Kerim öğreniyor, hem de çeşitli spor dallarında eğitim görüyor.


Bursa İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yaz Kur’an kurslarında spor yapıyoruz” projesi kapsamında yaz Kur'an kursuna giden öğrenciler, ders saatleri dışında belirlenen yerlerde spor yapıyor. Bursa genelinde Kur’an kurslarına kayıt yaptıran yaklaşık 2 bin öğrenci, futbol, eskrim, atletizm, masa tenisi, basketbol, taekwondo, voleybol, satranç, yüzme, tenis ve judo spor dallarında eğitim görüyorlar. Minikler hem kuranı kerimi öğreniyor, hem de spor dallarında kendilerini geliştiriyor.
Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan proje açılışında konuşan Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, "Çocuklarımız için kendi tesislerimizin yanında şehrin muhtelif alanlarında 6 okulun salonunu da kullanacağız. Yaklaşık 2 bin çocuğumuzu bu program içerisine aldık ve kurslarda eğitim gören çocuklarımızı sporla buluşturduk. Spor için ahlak çok önemli. Ahlak, sporda hem başarıyı hem de centilmenliği ön plana çıkarır. Bazı başarılı sporculara baktığınızda sahaya çıkarken kendi inanç değerlerini yansıtan hareketler yaptıklarını görürsünüz. Sporcularımız, kendi değerlerine saygılı ve ahlaklı şekilde büyürse zaten sportif başarı da kendiliğinden gelir. Sportif başarıda ahlakın üstünlüğü çocuklarımızda görülmeli. Bu proje, çocuklarımıza hem sporu sevmelerini hem de çocukların sporu sevmelerini sağlıyor” dedi.
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da, camilerde ve kurslarda Kur’an-ı Kerim öğrenen çocukların derslerden arta kalan zamanlarda da spor yapmasının önemine dikkat çekti. İl Müftüsü Ay, "Sabah kurslara giden öğrencilerimiz, öğleden sonra haftada iki gün 2’er saat spor eğitimi alacak. Öğleden sonra kurslara giden çocuklarımız ise sabahları spor eğitimi alacaklar" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.