SON DAKİKA
Hava Durumu

Hepimiz Mehmediz Platformu'ndan sağduyu çağrısı

Hepimiz Mehmediz Güçbirliği Platformu üyeleri, son günlerde Bursa'da meydana gelen olaylardan dolayı vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2012 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2012 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hepimiz Mehmediz Güçbirliği Platformu üyeleri, son günlerde Bursa'da meydana gelen olaylardan dolayı vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

Setbaşı'nda basın açıklaması yapan platform üyeleri, Bursaspor atkılarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hadiseleri çıkaranların o mahalledeki insanlar olmadığını, farklı bölgelerden gelen bölücü kişilerin olay çıkardığını dile getiren Prof. Dr. Selçuk Kırlı, "Bu bir terörist eylemdir ve hiçbir tereddüde mahal vermeden onun karşılığı olan muameleyi devletimizden tam olarak görmelidir. Gecikmiş veya yetersiz kalmış müdahale etkisiz kalacağından, daha vahim durumlara ortam hazırlayacaktır. Şehrimizde teröristlerin ve sempatizanlarının eylem yapmalarını hoşgörü ve kayıtsızlıkla karşılamayacağı için ortaya çıkan boşluğu milletin kendisinin doldurması gibi daha riskli durumlar ortaya çıkabilecektir" dedi.

Halkı sağ duyulu davranmaya çağıran Kırlı, "Günlük yaşantınızdan geri kalmayın. Çocuklarınızı okullara gönderin, iş yerlerinizde ticarete devam edin. Bulunduğunuz mahalleleri terk etmeyin. Aksi halde bölücülerin maksatları hasıl olacak, bu defa da daha büyük tavizler için sizleri taciz edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Hadiseleri çıkaranların o mahallerde ikamet eden yakınları bile olmadığını ifade eden Kırlı, "Birileri tarafından farklı yerlerden bu amaç için o bölgeye toplanmış eylemciler olduğu tespit edilmiştir. Tesadüfen gelişerek kontrolden çıkmış gibi görülen bu hadisenin dünü, bugünü ve yarını planlanarak yönetilmeye çalışılmış bir provokatif eylem olduğu, muvaffak olunduğu kanaatinin oluşması halinde de devamının getirileceği hakkında ciddi endişeler taşımaktayız. Olayı bölücü görüşe sahip masum vatandaşlarla, bunları engellemeye çalışan belli bir siyasi görüşe sahip, belli bir bölgenin insanları veya benzer başka bir fanatik grup arasında geçen sıradan bir asayiş hadisesi gibi göstermek yanıltıcı olduğu kadar tehlikelidir" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.