SON DAKİKA
Hava Durumu

Her hafta 90 metre tırmanıyor

Bursa’da dağ tutkunu 15 yaşındaki bir kız, her hafta 90 metre yüksekliğindeki kayalara tırmanıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da dağ tutkunu 15 yaşındaki bir kız, her hafta 90 metre yüksekliğindeki kayalara tırmanıyor. 


İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü’nde Sarıkaya olarak bilinen bölge dağcıların yeni gözdesi oldu. Gölün kıyısında yer alan Sarıkaya, farklı rotaları ve sağlam kaya yapısı ile dağcılar için uygun bir tırmanış ortamı oluşturuyor. Dağcılık kulübündeki üyeleri ile her hafta belirledikleri bir gün yürüyüş ve tırmanış için Sarıkaya’ya giden dağcılar, göl manzarası eşliğinde tutkularını gerçekleştiriyor. Dağcılık kulübüne üye olan Özlem Burak isimli 15 yaşındaki bir kız da, dağ tutkunları ile birlikte 90 metre yüksekliğindeki kayalara tırmanıyor.

DOĞA HARİKASI MANZARA
Yaklaşık 90 metre yüksekliğindeki yekpare kaya bloğuna tırmanan Uludağ Dağcılık Kulübü üyeleri, göl manzarası ve yeşillikler içindeki Sarıkaya’nın güzel manzarasını da seyretmenin tadını çıkarıyor. Çeşitli zamanlarda tırmanışlar yaptıklarını ifade eden ULUDAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Şentürk, “Göl manzarası eşliğinde yemyeşil doğada, farklı zorluk derecelerinde çalışma olanağı buluyoruz. Sarıkaya, bölgeye hakim yüksekliği, doğal yapısı, gölü, kıyısı, manzarası gibi benzer bir çok nedenlerle çevresi düzenlenerek, tırmanış sporuna kazandırılabilir” dedi.

”SARIKAYA’NIN AKIBETİNİN BÖYLE OLMASINI İSTEMİYORUZ”
İznik Belediyesi’nden bu alanın istimlak edilmesini istediklerini belirten Şentürk, “Bu bölgenin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışma yapmasını bekliyoruz. Buradaki bahçeler şehirlerden gelenlere satılıyor. Bir süre sonra çevresi sarılıp, halkın kullanımına kapatılıyor. Sarıkaya’nın akıbetinin böyle olmasını istemiyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.