SON DAKİKA
Hava Durumu

Her şey bir fişle başlıyor

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, vatandaşın alışverişlerinde fiş istemesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Aslında her şey b

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2013 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2013 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, vatandaşın alışverişlerinde fiş istemesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Aslında her şey bir fişle başlıyor. Fişin muhasebeleştirilmesi, beyannameye yansıması ve vergiye dönüşmesi. Bunlar vergi dairesi için gerekli." dedi. 



İbrahim Saydam, 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan 24'ncü Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı (BSMMMO) ziyaret etti.

"HATA RİSKİ AZALACAK"

Muhasebeci ve mali müşavirlerin kendileri için önem taşıdığını ifade eden Saydam, şöyle konuştu: "Vergi ve vergi doğuran olayın kaydının alınması ve bu kayıtların toparlanıp beyannameye yansıtılarak bize ulaştırılmasını sağlayan mali müşavirlerdir. Biz, vergi dairesi olarak meslek mensuplarıyla her zaman daha yakın olmak derdindeyiz. Sizlerin, sisteme girdiğiniz veriler, gerçekten hayati önem arz ediyor. Bir mükellefin KDV iadesinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için sisteme girdiğiniz formlar ve bilgiler çok önemli. Vergi idaresi de sizlerin işlerini kolaylaştırmak için her zaman çalışıyor ama teknolojideki değişim, gelişim ve ekonomik aktivitenin büyüklüğü her zaman bu hızı sağlayamayabiliyor. Bunun da bilincindeyiz. Sistem bundan sonraki süreçte, veri girişini analiz eden ve sizi yönlendiren bir boyuta doğru gitmiş olacak. Böylelikle işinizi biraz daha kolaylaştıracağımızı düşünüyoruz. Hata yapma riski de böylelikle azaltılmış olacak."

Bu yılki sloganlar kayıt dışına vurgu yaptıklarını dile getiren Saydam, şöyle devam etti: "Bazen mükellef, ‘Bir fiş işte ne olacak?’ diyebiliyor. Ama öyle değil. Aslında her şey bir fişle başlıyor. Fişin muhasebeleştirilmesi, beyannameye yansıması ve vergiye dönüşmesi. Bunlar vergi dairesi için gerekli. Aynı fişte yer alan bilgiler, milli gelir rakamlarının doğru tahmin edilmesi ve oluşturulması ile de doğru orantılıdır. Ülkede ekonomi yönetimi karar alırken, bu ekonomik faaliyetlerin yansıması olan veriler kullanılır. Bu veriler sağlıklı değilse kararlar da isabetli olmayacaktır."

TOPÇU: ÇABAYI YETERLİ GÖRMÜYORUZ

BSMMMO Başkanı Mesut Topcu ise kayıt dışılık konusunda gösterilen çabaya dikkat çekerek, "Bu çabayı yeterli de görmüyoruz. Özellikle siyasilerden, bu konudaki beklentilerimiz çok yüksek. Türkiye’de uzun süreden beri bir vergi reformu söylentisi var. Ama bugüne kadar bu, bir türlü bizlerin önüne konulamadı. Bakanlığın bu konuda bir çalışma içersinde olduğunu biliyoruz ama bu metinlere ulaşmamız mümkün olmuyor. Ve konuya ilişkin süreçte görüş bildirmemize de imkan yok. Ben hükümetin ve dolayısıyla parlamentonun bu konuda biraz daha somut, net ve hızlı adımlar atmasını talep ediyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.