SON DAKİKA
Hava Durumu

Himmet sahtekarları!

  Paralel yapının, devleti milleti nasıl sömürdüğü, insanların dini duygularını sömürerek nasıl trilyonlarca lirayı iç ettiği devletin ka

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 01:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Himmet sahtekarları!
 
Paralel yapının, devleti milleti nasıl sömürdüğü, insanların dini duygularını sömürerek nasıl trilyonlarca lirayı iç ettiği devletin kayyum atadığı İzgün Yemek firmasının kayıt ve bağlantılarının yer aldığı bilirkişi raporuna yansıdı.
Muhafazakâr insanlardan kurban parası toplayan FETÖ/PDY örgütünün, Kurban Bayramı’nın 10 gün öncesinden başlayarak hayvanları kestirip, etleri de İzgün’ün soğuk hava deposuna koyduğu belirlendi.
Ahtapot gibi ülkeyi sarmaya kalkan FETÖ/PDY örgütünün finans kaynaklarından biri olan ve bir süre önce yapılan operasyonun ardından kayyum atanan İzgün Gıda’nın hesaplarında yapılan inceleme akıllara durgunluk verecek skandalların ortaya çıkmasını sağladı. Vatandaşların kurban alınması için verdiği çekleri ciro etmeden İzgün firmasının kasasına koyan paralel örgüt, İslami kuralları hiçe sayarak hayvanları bayramdan 10 gün öncesinden itibaren kestirmiş.
RAPORDAKİ KORKUNÇ GERÇEKLER
Bilirkişi heyetinin hazırladığı rapora göre okullar, dernekler, bir kısım şirketler veya bu şirketlere bağılı olarak çalışan veya bunlar adına hareket eden üçüncü kişilerden kurban parası, bağış, burs, zekât, fitre, himmet adı altında toplanan nakit ya da çekler İzgün Gıda Turizm Taşımacılık Temizlik Güvenlik Mobilya Sanayi Ticaret Anonum Şirketi’ne aktarılıyor. Paranın kontrolü İzgün Gıda’ya bırakılıyor.
KADİR BAY’DA ELE GEÇEN BELGELER
Balıkesir’de İzgün adına kesimleri yapan firmanın sahibi Kadir Bay’ın işyerinde yapılan incelemelerde paralel yapının İzgün üzerinden yaptığı iğrenç senaryo deşifre oldu. Yapılan incelemede 2012 yılında Kurban Bayramı’nın 24 Ekim’e denk gelmesine rağmen İzgün adına 12 Ekim tarihinden itibaren kesim yapıldığı belirlenirken, ele geçirilen çeklerin ve ödeme listesinin de dökümü rapora yansıdı. Ele geçirilen belgelere göre İzgün, 2012 Kurban Bayramı’ndan bir hafta öncesinden itibaren Kadir Bay’dan toplam 1 milyon 960 bin 302 lira tutarında alım yaptığı rapora yansıdı. Firma eti Kadir Bay’dan karkas olarak aldı. Kadir Bay verdiği ifadede İzgün’e ait etler için Kurban Bayramı’ndan önce Bigadiç Belediyesi kesimhanesinde kesim yaptırdığını beyan etti. Raporda belediyeden alınan belgelerde dana için kesim ücretinin 36.00 lira kuzu içinde 4.50 lira olduğuna da dikkatler çekilerek, Bayram günü kesimler yapılsaydı bu rakamlarla olmayacağı da ifade ediliyor.
HAYVAN SAYISINA GÖRE ET MİKTARI DÜŞÜK GÖSTERİLDİ
Raporda 22.10.2012 tarihli İzgün A.Ş faturasında 14.473 kg et miktarına denk gelen dana sayısı 68 takım olarak gösterilirken, Kadir Bay’ın kayıtlarına göre ise bu kadar et miktarına denk gelen dana takım sayısı 35 olarak hesaplanıyor. 2013 Kurban Bayramı’nda da benzer oyunlar olduğu, kesilen hayvan sayısına göre çıkan et miktarının az olduğu belirtiliyor. İzgün’ün bu tür belgelerle kesilmeyen hayvanları da kesilmiş gibi gösterme gayreti içinde olduğu ifade ediliyor. İzgün’in yapılan incelemelerde 2012 yılında karkas et aldığı ancak canlı hayvan alışı olmadığı da belirlendi. İzgün’in 2012 Kurban Bayramı süresince kayıtlarında ve vergi incelemelerinde herhangi bir hayvan kestirdiğine yönelik kayda da rastlanmadı.
2013’TE DE DEVAM
İzgün A.Ş, 2013 yılı Kurban Bayramından önceki bir hafta içinde Kadir Bay’dan 473 büyükbaş hayvana ilişkin 140.668 kilo et alımında bulunduğu ve karşılığında 2 milyon 377 bin 289 lira alacak ortaya çıktığı ortaya koyuluyor. İzgün, Kadir Bay’dan faturalı alışverişlerinin yanı sıra faturasız da et alışı yapıyor ve bu da raporlara yansımış durumda. Paralel yapının yemek firması olan İzgün’ün kurban yerine karkas et alması nedeniyle ortaya çıkan sakatat ve derileri de değerlendiren canlı hayvan komisyoncusu Kadir Bay, bunları da farklı firmalara pazarlıyor.
YEMEĞİ BİZDEN AL, ZAMAN OKU
İzgün A.Ş. operasyonu kapsamında ifadesi alınan Bursam Et Entegre Sanayi Ticaret Ltd. Şti ‘nin Müdürü Tuncay Selmen’in yaptığı açıklamalar da raporda yer alırken, Selmen’in ifadeleri korkunç gerçeği bir kez daha gözler önüne seriyor. İzgün firmasının yetkililerinden Necmettin Çakmak’la 2010 yılında tanıştığını anlatan Selmen, zaman içinde bu şahısın işletmeye gelip gidişlerinde etlerin piyasa değerlerini öğrenmek, şirketlerinden yemek almaları noktasında taleplerini ilettiğini vurguluyor. Selmen süreci şöyle anlatıyor, “Bu süreçte kendi yanında getirmiş olduğu Hakan Yaman isimli şahsın şirketin satıl alma müdürü olduğunu belirterek, benimle tanıştırdı. Hakan Yaman’ın İzgün Yemek Sanayinin tüm et alım organizasyonlarını yapan isim olduğunu zaman içinde öğrendim. Necmettin Çakmak, yine zaman zaman Fetullah Gülen yapılanmasının sohbet toplantılarını davet ederek Zaman Gazetesi’ne abone olmamı istedi. Fakat ne toplantılara gittim ne de abone oldum.”
GÜLEN YAPISINA BAĞIŞ YAP
Hakan Yaman isimli İzgün yetkilisinin 2011 kurban Bayramı öncesi kendisine gelerek depoları kullanmak istediğini anlatan Selmen, buraya getirilen etlerin 5 kiloluk koliler halinde paketlendiğini bir kısmının da parça et olarak İzgün’e gönderildiğini söyledi. Depolarda etlerin 6 ay kadar kaldığını ve ücretinin tahsilatı sırasında Hakan Yaman’ın alacağının bir kısmını zekat ve sadaka olarak Fetullah Gülen yapılanmasına aktarılmak üzere para istediğini de öne süren Selmen, talebi geri çevirip ödeme yapmadığını ifade ediyor. 2012 ve 2013 yılında da benzer faaliyetin sürdüğünü anlatan Selmen, 2014 yılında bu firma ile çalışmadıklarını ifade etti.
HER TARAFINDAN PİSLİK AKIYOR
İzgün dosyası karıştırıldıkça içinde pislik akıyor. İnsanların kurban kesilsin diyerek verdikleri paraları yemek ticareti yapan İzgün A.Ş’ye aktaran ve vakti gelmeden kestikleri hayvanları kolileyip kurban kesmiş gibi gösteren yapı, hayır için verilen paralarla alınan etleri yemek firması aracılığı ile sattı. İşte bu iddialar ve daha niceleri hazırlanan bilirkişi raporlarında da yer aldı. Böylece vatandaşın kurbanı kesilmediği gibi birde kendi bağışladığı eti kim bilir parasını ödeyip bir kez daha İzgün’den alıp yedi.
DEVLET KAYYUM ATAMIŞTI
İzgün ve Hüdavendigar Yemek firmaları, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen incelemenin ardından kayyuma devredilmişti. Operasyon kapsamında FETÖ’ye finansal destek sağlamak suçundan adliyeye sevk edilen İzgün Gıda yönetim kurulu başkanı da dahil 6 kişi tutuklanmıştı. Tutuklular: İzgün Yemek Genel müdürü Uğur Esen, Sadettin Dağlı, Yaşar Köse, Muhittin Serdar Durmuşlar ve Kadir Bay tutuklanan isimler olarak kayıtlara geçti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.