SON DAKİKA
Hava Durumu

Himmetten 'lüküs hayat'a

FETÖ’nün Bursa karargahı Orhangazi Üniversitesi’nin en üst katındaki ultra lüks “himmet odaları”nın kapısı açıldı. Bursa imamı Cansun

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Himmetten 'lüküs hayat'a
FETÖ’nün Bursa karargahı Orhangazi Üniversitesi’nin en üst katındaki ultra lüks “himmet odaları”nın kapısı açıldı. Bursa imamı Cansun Sarıyıldız’ın da odası bulunan bu kat, bir dönem FETÖ’cü Vali Harput’a tahsis edilmişti. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, devraldıkları kampüste bu katı nasıl kullanacaklarını bilemediklerini söyledi.
 

 

FETÖ’nün el konulan üniversitelerinden Bursa Orhangazi Üniversitesi, örgütün bölge karargahı gibi kullanılıyordu. Bir süre kayyum tarafından yönetilen üniversite kapatılınca kampüsü de Bursa Teknik Üniversitesine devredildi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, dün gazetecileri ağırlayarak Teknik Üniversite Mimar Sinan Kampüsü olarak kullanılacak binalar hakkında bilgi verdi. Rektör, toplantı sonrasında, FETÖ’nün personele dahi yasakladığı ultra lüks döşenmiş gizli katın kapılarını açtı. Kapatılan üniversitelerin binalarının devlet üniversitelerine devri sonrasında süreci en hızlı şekilde tamamlayan ve örnek gösterilen kurum olduklarını vurgulayan Karademir, “Bu lüks otel konforundaki katı ne yapacağımızı bilemiyoruz.” dedi.
GİZLİ KATA ŞİFRELİ KARTLA ÇIKILIYOR
Bursa Teknik Üniversitesi’ne devredilen Orhangazi Üniversitesi binasında da FETÖ’nün diğer eğitim kurumlarında olduğu gibi gizli bölüm ortaya çıktı. Çatısı Beyaz Saray’ın mini bir kopyası olarak camdan yapılan yönetim binasının en üst katında lüks döşenmiş odalar bulunuyor. Binadaki 2 asansörden sadece biri en üst kata kadar çıkıyor ve buraya çıkabilmek için şifreli bir kart kullanılması gerekiyor. 2200 metrekare alana sahip bu katın koridorları ise tek parça özel dokunmuş halı ile kaplı. Üniversitede akademik ve idari kadrolar dahil, çok az sayıda kişinin girebildiği bu katta, 4 suit ve 6 adet 2 kişilik olmak üzere 10 adet yatak odası ile FETÖ’nün çeşitli kademelere göre döşemeleri değişen toplantı odaları bulunuyor.  Ablalar için ise pembe ve ekru tonların yoğun kullanıldığı ayrı bir oda tasarlanmış. Duvarlardaki el yapımı tabloların da değeri henüz bilinmiyor.
ÇAKMAK: “FETÖ’CÜ VALİ HARPUT DA BURADA KALDI”
Orhangazi Üniversitesi’ne atanan Kayyum Heyeti Başkanı Mahmut Çakmak, görev süresinde bu kata dair çalışmalarını anlattı. Çakmak, “tıraş katı” dediği bu gizli odalarda FETÖ’nün Bursalı iş adamlarını konuk ettiğini ve himmet adı altında haraç topladığını söyledi. Kattaki toplantı odalarının döşenmesinde farklı harcamalar yapıldığına dikkat çeken Çakmak şöyle dedi: “Burada herkese görmesi gereken kadar gösterilmiş. Gelenlerin statüsüne göre orta ya da üst düzey ofislerin kapısı açılmış. FETÖ’cü Vali Şahabettin Harput da Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olduğu dönemde burayı konaklama amacıyla kullanmıştı. Bursa imamı Cansun Sarıyıldız’ın da bu katta odası bulunuyordu ancak bilgi basında da açıkça deşifre edilince onun odası yeniden tefriş edilerek sadeleştirilmiş.”
DEVLETİN TÜM İMKANLARINI SÖMÜRDÜLER
Rektör Arif Karademir, normalde vakıf üniversitelerinde bağışta bulunanların isimlerinin açıkça listelendiğini belirterek, “Burada böyle bir kayda rastlamak mümkün değil. Orhangazi Üniversitesine kimler ne için para verdi bilemiyoruz.” dedi. Mütevelli heyeti ile FETÖ’cü vali Şahabettin Harput’un da Bursalı iş adamlarını ziyaret ettiğine değinen Karademir, “Gözaltında tutulan ve tutuklu bulunan isimler bir şeyler vermişlerdir” dedi. Devletin tüm imkanlarının da kullanıldığına değinen Rektör şu bilgileri paylaştı: “Laboratuvarlar için BEBKA’dan, NewYork Kafe işletmesi için de KOSGEB’den faydalanmışlar.”
“FETÖ’CÜ KADROLARDAN TEMİZLENİYORUZ”
Bursa Teknik Üniversitesinde de FETÖ’den temizlik sürecinin devam ettiğini belirten Karademir, “4 akademisyen ve 3 idari personelin devlet memurluğundan ilişiği kesildi. 20 akademisyen ve 16 idari personel hakkında da soruşturma devam ediyor” dedi. Karademir, Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin yeni eğitim öğretim döneminde mağdur edilmeyeceğine de dikkat çekti. Öğrenciler yeni dönemde üniversiteye giriş puanlarına göre devlet üniversitelerine yerleştirilecekler. Eğer öğrencilerin okudukları bölümün dengi bir bölüm bulunamazsa gerekli bölümler açılacak.
“DİPLOMALARIN DA İNCELENMESİ GEREKİYOR”
Karademir konuşmasında Orhangazi Üniversitesi’inin verdiği diplomaların da yeniden incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Çift ana dal programı uygulaması hakkında açıklama yapan Rektör Karademir, “Hiç bir devlet üniversitesinde 2 bölüm 4 yılda bitirilemezken Orhangazi öğrencilerinin  4 yılda 2 bölümden de mezun olmayı başarmış olmaları şüphe uyandırıcı. Ayrıca, % 100 İngilizce öğrenim veren bölümler açılmış ancak okuldaki akademik kadro incelendiğinde bu eğitimin verilmesinin hem nitelik hem de prosedür açısından mümkün olmadığı görülüyor.” dedi.
“BURSLU ÖĞRENCİLER YİNE BURSLU OKUYACAK”
Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin mağdur olmayacağını ifade eden Rektör Arif Karademir, “Öğrencilerimiz, puanları tutmuyorsa, puanlarının en yakın olduğu yere yerleşiyor. Mesela öğrencimizin biri Kayseri, diğeri de Adana’ya yerleşti. Bu arkadaşlarımız Bursa'da okumak istiyorlar. O zaman özel öğrenci statüsünde, koordinatör üniversite olarak Bursa Teknik Üniversitesi'ne başvuruyorlar. Öğrencilerin talebine göre bizde olmayan bölümleri açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Orhangazi Üniversitesi'ne nasıl devam edecek idiyse, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Burslu ise burslu, yabancı dil yüzde elli ise yüzde elli. Hiçbir sıkıntı yok. İster Kayseri’deki bir üniversiteye yerleşmiş olsun, isterse bize özel öğrenci olarak gelmiş olsun, bu aynen devam edecek. Herhangi bir mağduriyet olmayacak” şeklinde konuştu.

Kurulan 3 komisyon marifetiyle soruşturmaların devam ettiğini ifade eden Rektör Arif Karademir, “Biz yurt dışında ve ÖYP kapsamında olan öğrencilerimizle ilgili üst kurullara liste gönderdik. Onlarla ilgili bir soruşturma varsa, BİMER’e gelen şikayetler de oluyor, bazen o öğrencilerimizin bulunduğu illerdeki idari birimlerin çalışmasından da bir şey olursa bize gelecek. Maalesef, merkezi sınav olsun, hak eden kazansın, herkes bildiğiyle sıralansın şeklinde oluşturulan merkezi sınav algısı, içi boşaltılmış bir sisteme dönüşmüş. Sınavlar geçerliliğini kaybetmiş. Amerika ve İngiltere’nin yaptığı sınavları YÖK kabul etmiyor. Bunların bile içi boşaltılmış. Size ne kadar puan lazım diye soruyorlar, istediğiniz puanı ayarlıyorlarmış. Bu devlet için ciddi sıkıntı verici bir durum. Onun için öğrencilerin kendileri de tedirgin. Onlara para veren, onaylayan kişiler de tedirgin. Bunlar süratle ayıklansın. Biz de yolumuza devam edelim istiyoruz” diye konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.