SON DAKİKA
Hava Durumu

Hırsızı getir, arabayı götür

 Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir vatandaş, çiftlikten yılbaşı gecesi çalınan 2 yavru kangalı bulana bin lira, hırsızı bulana ise 10 bin T

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hırsızı getir, arabayı götür
 Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir vatandaş, çiftlikten yılbaşı gecesi çalınan 2 yavru kangalı bulana bin lira, hırsızı bulana ise 10 bin TL değerindeki arabasını hediye edecek. 
Çeltikçi Mahallesi girişindeki çiftliğinde doğdukları andan itibaren yavru köpeklere çocuklarına bakar gibi bakan 47 yaşındaki Hakan Biçer’in yılbaşı gecesi çiftlikte olmadığı sırada iki yavru kangal cinsi köpeği çalındı.
Sabah çiftliğine gelen Biçer, köpeklerinin olmadığını ve kulübe kapısının kırılarak açıldığını fark etti. Çevrede arama yapan Biçer, bir türlü köpeklerine ulaşamadı. Çaresiz adam, yavru köpeklerin fotoğraflarının bulunduğu el broşürlerini çevreye dağıtmaya başladı. Üç günden bu yana sokak sokak köpeklerini arayan adam, köpeklerinin izine rastlamadı. Köpeklerini çocukları gibi seven adam, çareyi yıllardan bu yana kullandığı 10 bin lira değerindeki aracını ödül olarak ortaya koyarak buldu.
Hakan Biçer, “Burada bulunan 3,5 aylık kangal cinsi yavru köpeklerimi çaldılar. Yılbaşı akşamı gece geç saatte duvardan atlayarak samanlığa girip köpeklerimi çalmışlar. Bunlar benim hayvanım değildi, canımdı, kanımdı. Biz bunları köpek olarak görmedik. Bize geldikleri günden beri kendi evimizden birisi gibi gördük. Gece 10’da ben bunlara veteriner açtırdım. Aynı gün iki kez ancak çocuğunu doktora götürürsün. Gece saat 10’da acile götürür gibi veterinere götürdüm. Dişi olan kurtuldu, ama erkek olan aşılarını kullanmazsa ölebilir. Bu köpekler bana hediye verildi. Bu köpeklerin anası babası hakiki kangal, fabrikada bakılıyorlar. İki sene de geçse kan testi yaptırır bulurum, ama o zamana kadar yaşayacak mı önemli olan bu. Benim için sadece köpek değil onlar” dedi.
Araba ödülü
Biçer, “Hırsızı gösterene 1992 model 10 bin lira değerindeki aracımı vereceğim. Köpeklerimi bulup getirene bin TL ödül veririm, ama hırsızı bulana otomobilimi vereceğim. Onun da canının yanması lazım. Her şeyi devletten, milletten beklediğimiz için olaylar bu noktaya geliyor. Köpekleri bu çaldı diyerek ispatlayan birisi olursa, notere gidip taksiyi vereceğim. Benim canım yandı, benim canımı yakanın da canı yanacak. Beni arıyorlar, ‘Arabanı satma, biz sana köpek verelim’ diyorlar. Benim derdim köpek değil ki, benim kendi çocuklarım gitti, ben onları arıyorum. Onların hastalığından, çalındı üzüntüsünden 10 günde 5-6 kilo verdim. Hırsıza da sesleniyorum, gece nasıl alıp giderken burası boşsa hala boş. Gece Allah rızası için getir bırak, hiç arkasını aramayacağım. Köpekler varken gece 23.00-24.00’te geliyordum. Şu an saat 18.00’den sonra gelmiyorum. İçeride onlardan çok kıymetli 2 tane atım var, 10 bin TL değeri var. Artık buraya gelmeyi canım istemiyor. Köpeklerim bulunsun, ben bisikletle yol kat etmeye razıyım” dedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.