SON DAKİKA
Hava Durumu

Hititliler keçi kulağı yiyordu

Hitit yemekleri uzmanı Tolunay Sandıkçıoğlu, Hititlilerin keçinin kulağını bile yediğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hitit yemekleri uzmanı Tolunay Sandıkçıoğlu, Hititlilerin keçinin kulağını bile yediğini söyledi. 

Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü tarafından ''M.Ö. İkinci Bin Yıl Anadolu'sunda Mutfak Kültürü ve Yeme-İçme Alışkanlıkları'' konulu konferans tertiplendi. Hitit yemekleri uzmanı Tolunay Sandıkçıoğlu tarafından sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda verilen konferansta, Hititler devri ve Anadolu coğrafyasının bundan dört bin yıl önceki fauna ve florası hakkında bilgiler verilirken, Anadolu'nun o günlerden kalan endemik bitkileri ve hayvan türleri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Tahıl üretimi ve tüketimi, eskiçağ toplumları için tahılın besleyici rolü, pişirme yerleri, gündelik hayatta kullanılan kap-kacaklar, ocaklar, tören kapları slayt eşliğinde gösterilerek, günümüzdeki benzerlik ve farklılıklar öğrencilere aktarılırken, en az 180 çeşit olarak bilinen Hitit ekmekleri anlatıldı.

Kalp-diş-ağız-hilal gibi çeşitli şekillerde yapılan ekmeklerin öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Hitit yemekleri uzmanı Tolunay Sandıkçıoğlu, ''Anadolu coğrafyasının tarihi çok eskilere dayandığı için yemeklerimizin de tarihi çok eskilere dayanıyor. 'Keçi kulağı kızartması' yapan Hititliler bizlere hayvanın her türlü parçasının yendiğini, herhangi bir uzvunun ziyan edilmediğini açıkça ortaya koyuyor'' dedi.
Harmancık Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Güldemir, ''İlçemizin tarihi eskilere dayanıyor. Hititler dönemimden başlayarak eski yemek kültürünü uzmanından öğrencilerle buluşturmak istiyoruz. Bu konuda bizlere önemli bilgiler veren Tolunay hocamıza çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Konferansın sonunda aşçılık öğrencileri tarafından hazırlanan Hitit döneminde yapılan yemekler yenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.