SON DAKİKA
Hava Durumu

Hızlı tren Bursa istasyonunun yeri belirlendi

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Bursa-Ankara hattında faaliyet g

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2012 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Bursa-Ankara hattında faaliyet gösterecek olan hızlı tren projesinin Yenişehir'de kurulacak istasyonunun yerinin belirlenmesi için Ankara'da düzenlenen toplantıya katıldı. 

TCDD Genel Müdürlüğü'ndeki toplantıda, Devlet Demiryolları Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın ve Yapım Dairesi Başkanı Mustafa Babal ile görüşen Milletvekili Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Yenişehir'e kurulacak istasyonun yerinin Yenişehirlilerin yanı sıra İnegöl, İznik ve Orhangazili vatandaşların da kullanabileceği bir yer olmasına vurgu yaparak, istasyonun su deposu mevkiine yapılması talebinde bulundu. Bu teklife TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın destek vererek, teknik düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, su deposu mevkiinde İnegöl yoluna cepheli araziye kurulması kabul edilen istasyonun yolcu ve yük taşımacılığına açık olacağını söyledi. Belediye olarak teknik yazışmaları başlattıklarını ifade eden Cingil, bölgenin yakınında Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) bulunduğunu, Yenişehir'de üretilen ürünlerin başka merkezlere taşınmasının da hızlı trenle yapılacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen malların su deposu bölgesine taşınması için OSB ile istasyon arasına bir bağlantı hattı çekileceğini ve böylece OSB ile istasyon arasında bir tren yolu bağlantısı sağlanmış olacağını bildiren Cingil, alınan kararın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.