SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hizmet Evinizde Ekibi' 13 Bin Vatandaşın Kapısını Çaldı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından geçtiğimiz Mart ayı sonunda uygulamaya konulan “Hizmet Evinizde” projesi kapsamında olu

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2013 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2013 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Hizmet Evinizde Ekibi' 13 Bin Vatandaşın Kapısını Çaldı
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından geçtiğimiz Mart ayı sonunda uygulamaya konulan “Hizmet Evinizde” projesi kapsamında oluşturulan ekip, 4 ayda 77 mahalleyi ziyaret etti. 


Osmangazi Belediyesi’nin uygulamaya başlattığı ‘Hizmet Evinizde’ ekibi, ilçede adım atmadık sokak, çalmadık kapı bırakmıyor. 109 mahalle, 27 köy ve 900 bine yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 4’üncü ilçesi olan Osmangazi’de, vatandaşların zilini tek tek çalan 5 bayan 5 erkek toplam 10 kişiden oluşan ekip üyeleri, vatandaşın sorunlarını bire bir dinleyip çözümüne doğrudan katkı sağlıyor. Daha önce belirlenen program çerçevesinde, kapı kapı dolaşarak vatandaşın sorunlarını dinleyen ekip üyeleri, öncelikle belediyenin o mahalle ve sokakta yürüttüğü çalışmalardan başlayarak, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Bir bayan bir erkek ikişer kişilik gruplar halinde, Başkan Mustafa Dündar’ın selamı ile günde ortalama 170 hanenin kapısını çalan Hizmet Evinizde ekibi üyeleri, belediyenin çalışmalarının yanı sıra, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşın yaşadığı sorunların çözümünde de bir köprü görevi üstleniyor.

ÇAT KAPI YAPARAK DERT DİNLİYORLAR
“Sizin İsteğiniz, Bizim Görevimiz” sloganı ile her gün ortalama bir mahallenin gezilerek vatandaşların istek ve önerilerini dinlediklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görevlerinin sadece şikayet dinlemek olmadığını, iletilen şikayetlerin anında hizmet masaları aracılığı ile ilgili birimlere aktarıldığını açıkladı. Çalışmaları bizzat kendi takip eden ve Hizmet Evinizde ekibi ile sık sık bir araya gelen Başkan Dündar, “Her mahalleden, her sokaktan farklı farklı istek ve öneriler geliyor. Kapısını çaldığımız evlerden bize yansıyan talepler ise genelde benzer oluyor. Yetişkinler sokaklarının bakımlı ve daha düzenli hale getirilmesini isterken, gençler spor alanları, çocuklar ise oyun parkı istiyor. Aldığımız istek ve öneriler hakkında, olumlu yada olumsuz, sonuç bildirmek için 3 gün içerisinde vatandaşları mutlaka arayıp bilgilendiriyoruz” dedi.
Dündar, kalan 32 mahalle ve 27 köyün yıl sonuna kadar adım adım gezileceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.