SON DAKİKA
Hava Durumu

Hocalı Katliamı üniversitede anıldı

DAĞLIK KARABAĞ BÖLGESİNDE YER ALAN HOCALI’DA 1992 YILINDA ERMENİLERİN KATLETTİĞİ AZERİLER, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜZENLENEN PANELLE ANILDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hocalı Katliamı üniversitede anıldı
Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı’da 1992 yılında Ermenilerin katlettiği Azeriler, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen panelle anıldı.
 

 

Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gaffar Mehdiyev Çakmaklı, Erciyes Üniversitesi öğretim görevlileri Aslıhalil Kızı Aliyeva ve İrade Resizade konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, dünyanın gözü önünde bir katliam yapıldığı halde, bu insanlar niye katledildi diye hesap sorulacakken neredeyse katliama uğrayanların suçlandığını, bunun da kendilerini medeni sanan ülkelerin gözü önünde yaşandığını söyledi. Yüce, “Çünkü batı medeniyetine göre ölen Türk’tür, Müslümandır, bir önemi yoktur. Maalesef planlanarak, tasarlanarak tarihin utanç sayfasına bir tane daha eklendi. Bize teselli veren şu ki Allah’tan bu utanç sayfasını yazan Türkler değil. Zalim olmaktansa mazlum olmak daha iyidir. Hocalı’da katliamda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

"ŞARK MESELESİ, ERMENİ MESELESİNE DÖNÜŞTÜ"

Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gaffar Mehdiyev Çakmaklı da, Azerbaycan’da yaşanan katliamın bütün Türk dünyasını ilgilendirdiğini, tarihte de Avrupa devletlerinin Osmanlı’yı parçalamak için “şark meselesi”ni gündeme getirdiklerini, sonradan bunu “Ermeni meselesi’ne dönüştürdüklerini söyledi. Ermenilerin Kafkasya’da 1918’e kadar hiçbir zaman bağımsız devletlerinin olmadığını, sadece vassal bir yapıları bulunduğunu belirten Mehdiyev, “Ermeniler Kafkasya halkı değildir, oraya gelmişlerdir ve geçmişleri de 250 yılı geçmez. Ermenilerin 20. yüzyıl başlarında Türkiye’nin Doğu Anadolu’nun 11 iline dönme ve devlet kurma planları 1915 yılındaki tehcir olayıyla suya düştü. Bunun üzerine planlarını başka yere kaydırdılar. Tehcir sırasında 1915’te öldüğü bildirilen ailelerin bir kısmı Kafkasya’ya göç ettirildi ve 1991’de Karabağ’da 9 bin kilometre karede devlet ilan ettiler, sonra da Ermenistan’la birleştirdiler” dedi.

 

“SARKİSYAN İTİRAF ETTİ”

Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan’ın bir gazete röportajında Azerilere yaptıkları katliamı itiraf ettiğini, bunun çok büyük bir hukuki belge olduğunu, ne yazık ki Azerbaycan halkının uluslararası alanda bunu kullanamadığını ifade etti. Erciyes Üniversitesi öğretim görevlisi Aslıhalil Kızı Aliyeva da, Ermenilerin enformasyonu iyi kullandığını ve batı dünyasında kendilerini mağdur, Türkleri ise barbar olarak göstermeyi çok iyi başardıklarını vurgulayarak “Bu mücadelede dört Türk’e karşı bir Ermeni hayatını kaybetmiştir, ama biz gerçeğin savaşını iyi yapamıyoruz, elimizdeki bilgi ve belgeyi iyi değerlendiremiyoruz” diye konuştu. Erciyes Üniversitesi öğretim görevlisi İrade Resizade ise olan biteni dünyaya iyi anlatabilmek için herkesin tarihi iyi bilmesi gerektiğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.