SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüdayi Yazıcı: 'Devlet gerekenleri yapıyor'

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Kobani’ye destek bahanesiyle sokakları karıştıranların ‘gezi eylemleri’ndeki de b

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2014 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hüdayi Yazıcı: 'Devlet gerekenleri yapıyor'
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Kobani’ye destek bahanesiyle sokakları karıştıranların ‘gezi eylemleri’ndeki de bu taktiği denediklerini hatırlatarak vatandaşlara sağduyulu davranmaları tavsiyesinde bulundu.

 

Türkiye’nin çeşitli illerinde üzücü olayların meydana geldiğini söyleyen AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, “Gönül isterdi ki bunların hiçbirisi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti olarak sadece Kobani’de değil, dünya üzerinde ezilen tüm halkların yanında yer almaya çalışıyoruz. Bugün dünyada ezilen mazlum insanlara ne kadar içimiz acıyorsa, Kobani’deki mazlumlar için de içimiz yanıyor. Orada mazlum insanlara uygulanan vahşet içimizi son derece sızlatmaktadır. Türkiye olarak da Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve vekillerimiz hepsi bu konu üzerinde çalışıyor. Yaşanan olaylar hakkında durum değerlendirmesi yapıyor. Nihayetinde bugün de Bakanlar Kurulu konuyla ilgili toplantı yapıyor. Alınması gereken önlemler mutlaka alınacaktır” dedi.

“DÜKKAN YAKARAK KOBANİ’YE DESTEK VERİLMEZ”

Türkiye’nin Kobani’de yaşanan zulme destek vermek amacıyla geniş çaplı bir çalışma başlattığını kaydeden Hüdayi Yazıcı, yurtiçinde patlak veren olayların da Kobani’ye destekle hiçbir alakasının olmadığını bildiklerini belirtti. Çıkan olaylarda masum insanlara zarar verildiğini hatırlatan Yazıcı; “Bu olaylar, içindeki terörizmi yenemeyen insanların yaptıkları eylemlerdir. Hiç günahı olmayan insanların dükkanlarının yağmalanması, kamu mallarına zarar verilmesi, otobüslerin yakılması, okulların yakılması, ambulansların ateşe verilmesi herhangi bir bahane ile açıklanamayacak kadar vahşice eylemlerdir. Masum vatandaşların dükkanlarını yağmalamak hangi vicdana, mantığa sığar?” diye konuştu.

“BDP’NİN SİYASALLIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORDUK”

Devlet yöneticilerinin her zaman olduğu gibi bu durumlarda karşısında neler yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olduklarını aktaran İlçe Başkanı Yazıcı, BDP’nin ise çıkan olaylarda öncülük etmesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı. BDP’nin artık siyasallaştığıyla ilgili bir umut taşıdıklarını söyleyen Yazıcı, ancak partinin zaman zaman bu gibi eylemlere prim vermesinin, üzüntü verici bir durum olduğunun altını çizdi.

“VATANDAŞLARIMIZ AKLISELİM OLSUN”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının arasına nifak sokmaya çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını belirten Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah halkımız yine kardeşlik içerisinde, millete, ülkeye ve bayrağa bağlılığını bundan sonra da sürdürecektir. Bu yeni bir gezi mantığıdır. Gezide denenen terörist eylemler bu olay karşısında da tekrarlanmaya çalışılıyor. Ancak halkımız aklıselimdir ve aklıselim mutlaka yine galip gelecektir. Çözüm süreci milletimizin arzu ettiği şekilde gelişerek devam edecektir. Bu tüm halkımızın beklentisidir. Kimsenin kuşkusu olmasın. Bu olaylarla ilgili de sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle, muhtarlarımızla daha sık bir araya gelerek vatandaşımızı bilinçlendirme konusunda gerekli çalışmaları yapacağız.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.