SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Şahin'den Eximbank müjdesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan'ın Bursa Şubesi

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan'ın Bursa Şubesi açılması için harekete geçtiğini söyledi.

AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, Uludağ İhracatçı Birlikleri ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan bilgi topladıktan sonra hazırladığı raporu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan'a ilettiğini ve Bursa'ya Türk Eximbank Şubesi kurulmasını talep ettiğini hatırlattı. Hüseyin Şahin yaptığı talebin olumlu karşılık bulduğunu belirterek, "Bankanın Genel Müdürü Sayın Hayrettin Kaplan yazılı başvurumuza olumlu cevap verdi" dedi. Hüseyin Şahin açıklamasında Türk Eximbank'ın Bursa Şubesi'nin kademeli olarak açılacağını belirterek, "Öncelikle Türk Eximbank Bursa Bürosu'nun bir kişi olan personel sayısı arttırılacak. Eleman takviyesi ile güçlenen Türk Eximbank Bursa Bürosu, kentimizdeki ihracatçılara daha etkin hizmet vermeye başlayacak. Bursa'daki kredi hacminin şube olarak teşkilatlanmayı mümkün kılacak büyüklüğe ulaşması ile de Bursa Şubesi açılacak" dedi.

"AMACIMIZA YAKLAŞTIK"
Türk Eximbank'ın Bursa'nın dışında Adana, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Trabzon'da da irtibat büroları olduğunu hatırlatan Şahin, bu bürolarda ihracatçı firmalara Türk Eximbank tarafından sağlanan kredi ve sigorta programları tanıtıldığını belirtti. Bankanın irtibat bürolarında ihracatçı firmaların karşılaştığı sorunlara çözüm bulunduğunu, nasıl kredi kullanabileceklerinin anlatıldığını ve firma istihbaratlarının yapıldığını vurgulayan Şahin, "Ayrıca ihracatçı firmaların kredi ve sigorta programlarına yaptıkları başvurular kabul edilip onay için Genel Müdürlüğe gönderiliyor" dedi.
Açıklamasında Bursa'da bankanın irtibat bürolarının bulunduğu diğer illerden daha fazla ihracatçı firma olduğuna vurgu yapan Şahin, Türk Eximbank Bursa Bürosu'nun bir kişi olan personelinin gelen taleplere yetişemediğini belirterek, "Bu nedenle Bursa'da üretim yapan birçok firmamız, Türk Eximbank kredilerinden gerektiği gibi istifade edemiyordu. Bursa Bürosu'nun personel sayısı artınca sıkıntı bitecek. Böylece Bursalı firmaların kredi ve sigorta talepleri artacak ve Türk Eximbank Bursa şubesi çok yakın bir gelecekte hizmete girecektir" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.