SON DAKİKA
Hava Durumu

İbadethanelere 'Yıldırım' destek

Camilerin genel temizliğinden çevre düzenlemesine kadar birçok çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, vatandaşların daha uygun ortamd

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İbadethanelere 'Yıldırım' destek
Camilerin genel temizliğinden çevre düzenlemesine kadar birçok çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, vatandaşların daha uygun ortamda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için bakım, onarım ve tadilat işlerini de eksiksiz yerine getiriyor.

İlçede hizmet veren ve insanların ortak kullanım alanı olan ibadethanelerde Yıldırım Belediyesi, bakım, onarım ve tadilat işlerine hız kesmeden devam ettiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede 122 caminin tadilat ve yenileme işleri gerçekleştirildi. Camilerde yeni abdesthaneden şadırvana, kubbe tamirinden çevre düzenlemesine kadar birçok hizmet yapılırken ayrıca minare yapımı, dış cephe kaplaması, parke döşemesi, bahçe duvarı yapımı, engelli rampa yapımı, mermer işleri, kaynak işleri, dış aydınlatma, elektrik tesisat yenilemesi ile iç ve dış boyama işleri de Yıldırım Belediyesi tarafından yapılarak ibadethanelere estetik görünüm de kazandırdı. Öte yandan vatandaşların sağlıklı koşullarda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için hijyen çalışmalarına da büyük önem veren Yıldırım Belediyesi, geride kalan dört buçuk yılda camilerde 754 kez temizlik çalışması gerçekleştirdi.

‘ÖNCELİĞİMİZ MANEVİ DEĞERLERİMİZ’
Göreve geldiği günden bu yana camilere ve manevi değerlere öncelik verdiğini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İbadethanelerin çok önemli ihtiyaçları var. Geçmişte milletimizin desteği ile camilerimiz ayakta kalabildi. Biz de belediye olarak imkanlarımızı seferber ettik. İnsanlarımızın buluşma noktalarından biri olan ibadethanelerin fiziki koşullarının düzenlenmesi için tadilat, bakım ve boya gibi hizmetleri yürütürken, 2014 yılından bu yana 122 camide şadırvan yapımı, bahçe düzenlemesi ve kubbe yenilemesi gibi birçok çalışmalar gerçekleştirdik” diye konuştu.


‘VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ’
İbadethanelerin bakım ve onarımının yanı sıra sürekli temizlenmesine de katkı sağladıklarını aktaran Başkan Edebali, “Yaşamın her alanında Yıldırımlılara hizmet sunmak için çalışıyoruz. Belediye olarak görevimiz yalnızca yolları, park ve bahçelerimizi temiz tutmak değil. Vatandaşımızın yoğun olarak kullandığı ibadethaneler de bizim sosyal belediyecilik anlayışımız içinde temizlenmesi gereken yerlerin başında geliyor. Hemşehrilerimizin ibadetlerini gerçekleştirdikleri ortamların temiz olması çok önemli. Biz de belediye olarak ilçemizdeki tüm ibadethanelerin halı yıkama işlerini rutin olarak yapıyoruz. Bugüne kadar camilerde 754 defa halı yıkama ve temizleme çalışması yaparken, ilçemizde bulunan 3 cemevinde de aynı hassasiyetle tadilat, temizleme ve halı yıkama işlemlerini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.